Најновије

Ово је профил личности који има највише секса, сазнајте да ли сте то ви!

Психолошка студија показала је да великодушни и саосећајни људи имају више сексуалних односа од других.

Илустрација (Фото: Јутјуб принтскрин)

Студија објављена у "Британском журналу психологије" наводи да људи којима је стало до других, великодушни су и помажу другима, имају више секса од оних који се не понашају тако.
Такође, студија професора Стивена Арноцког показала је да људи који се према својим партнерима понашају брижније, имају више сексуалних односа од оних који су равнодушнији.
И мушкарци, и жене ће осећати већу привлачност према некоме ко показује алтруизам, бригу и жељу да помогне другом људском бићу.
Студија је спроведена над 800 добровољаца, који су одговарали на питања о свом сексуалном животу, партнерима и навикама, као и свакодневном понашању.
"Алтруизам се у западном свету претвара у 'рецепт за секс', пошто је недвосмислено доказано да алтруисти имају више сексуалних односа. Људска врста алтруизам схвата као сигнал других, можда невидљивих пожељних квалитета, што особу која их поседује чини погодним партнером за секс или размножавање", објаснио је професор Арноцки.
Као примери алтруизма наведени су помагање сиромашнима, превођење људи преко улице или ношење торбе другој, слабијој особи, давање крви или новца у хуманитарне сврхе и друге великодушне активности.
Извор: Мондо

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА