Најновије

ОПАСНО - ХРВАТИ ХОЋЕ НОВИ РАТ: Обавештајци упозоравају да Хрватска жели да нападне Републику Српску!

БЕОГРАД, ЗАГРЕБ - Усташки режим у Загребу и даље користи сваку боговетну прилику да жестоко и простачки испрозива Србију, запрети Србима и јавно извређа људе из самог врха власти у Београду.

Хрватска војска (Фото: osrh.hr)

Одлично обавештени извори упозоравају да разлог за то није само тамошња предизборна кампања, већ да се иза свега крије и жеља Хрвата да испровоцирају нови рат који би искористили за упад у западни део Републике Српске и ново етничко чишћење!

Према последњим обавештајним подацима, Хрвати готово свакодневним и очигледно координисаним нападима на Србе желе да испровоцирају Београд на неодмерену реакцију и тако изазову нове крваве сукобе. Евентуални нови рат Хрвати би, кажу обавештајци, пробали да искористите за упад на територију БиХ и етничко чишћење западног дела Републике Српске!

Због овог тајног плана, како се сазнаје, Београд најозбиљније размишља да потпуно промени политику према Загребу, али и Европској унији, која месецима ћутке прелази преко усташког дивљања!

Саговорници упозоравају да се иза свакодневних напада Хрвата не крије само патолошка мржња.

- Загребу је основна идеја да сталним критикама, вређањем, блокадом у Бриселу, тужакањем у иностраним институцијама изазове неку жешћу реакцију политичара у Београду, коју би потом искористили за сукобе. Они најозбиљније разрађују планове за операције у западном делу РС! И са тим се не смемо више играти. Ове претње се морају најозбиљније схватити - упозорава један од саговорника, иначе високо позиционирани обавештајац.

Да је неоусташка политика у Хрватској досегла свој врхунац, показују и изјаве бившег премијера Зорана Милановића, који данима уназад не престаје да вређа Србе. Он је у петак одбио да се извини Србији и њеним грађанима због претећих и усташких претњи које је изрекао на састанку са "бранитељима"!

- Немам намеру да се правдам српском народу! Шта од онога што сам рекао није тачно? Ако ниси сигуран да ли си на добром путу, а нападају те Хасанбеговић, Тома Николић звани 'Гробар', Александар Вучић, а сада и Пленковић, то се зове сигуран смер. Николић и Вучић су ратни хушкачи који су највише унесрећили хрватске Србе. Сва калварија и јад хрватских Срба током деведесетих, уз неке грешке хрватске политике, од којих не треба бежати, продукт су хушкања тих људи и Војислава Шешеља. То су министри у влади Слободана Милошевића. С њима у Бриселу не могу и нећу сарађивати. Чаршија нека пише шта хоће, али хрватски Срби знају ко им је у политичком смислу мајка, а ко зла маћеха - осуо је паљбу Милановић, а потом запретио да ће блокирати пут Србије у ЕУ ако не укинемо спорни закон о универзалној јурисдикцији:

- У томе ме ни Бог неће зауставити и донећемо неки сличан дискриминаторски закон којим ћемо њима наносити штету!

Сличну антисрпску реторику испољава и актуелни шеф хрватске дипломатије Миро Ковач, који је од Србије затражио да их остави на миру (!?!).

- Србија је прва започела дипломатски сукоб и прва почела с кампањом да ми нешто блокирамо. Ми никога нисмо блокирали, хтели смо коректне односе. Србија мора још пуно тога да уради на путу ка ЕУ. Али они, уместо да почну са послом, Хрватску нападају неким тезама о усташтву и НДХ. То није тема, тема је оно што Срби морају радити да уђу у ЕУ - рекао је Ковач, додавши да Вучић није имао храбрости да дође на самит у Дубровнику!?!

Коментаришући све бестијалније дивљање хрватских политичара, главни уредник "Вечерњих новости" Ратко Дмитровић изјавио је јуче да је Милановић коначно показао своје право лице.

- Он је у опуштеном разговору показао да између његових циљева и усташке политике према Србима нема ама баш никакве разлике. На први поглед је чудно да тако нешто изјави један представник левице. Али ја сам одавно објашњавао да је разлика између хрватске левице и деснице у томе што су први схватили да им за формирање сопствене државе требају Срби, а ови други су само желели државу без Срба, које су масовно убијали - закључио је Дмитровић.

Председница Хрватске Колинда Грабар Китаровић одликовала је јуче хрватског политичког емигранта Николу Штедула, иначе челника проусташког хрватског државотворног покрета!

Да ствар буде гора, Китаровићева је истог дана, а поводом Европског дана сећања на жртве тоталитаристичких и ауторитативних режима, одликовала и истарског партизана Љубомира Дрндића (?!?). То је изазвало гнев Савеза антифашистичких бораца.

- Овим потезом изједначили сте антифашистички и усташки покрет и директно признали проусташку идеологију, охрабривши разне националне екстремисте на још деструктивније деловање - наводе антифашисти у отвореном писму Китаровићевој. Извор: Информер

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Филантропи из европе

Звоњење на вратима.Човек отвара врата и види на прагу како стоји особа са киселим изразом ...

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА