Најновије

Вулин: Време је да предложим Вучићу драстичније мере!

Министар Александар Вулин најавио је да ће од Владе Србије затражити конкретније мере за смањење неконтролисаног прилива миграната у Србију.

Министар Александар Вулин (Фото: Јутјуб)

Он је истакао да је међу њима све већи број избеглица који своје домове напуштају из економских разлога.
Вулин је новинарима у Београду рекао да ће то учинити одмах по повратку премијера Александра Вучића из Париза.
Време је, сматра он, да предложи премијеру неке драстичније мере с обзиром на то да се, како је рекао, структура миграната променила, те да је међу њима све већи број економских миграната. 
"Имамо војску и полицију на границама, али можда су и баријере или постављање одређених препрека једно од решења да се смањи број миграната", рекао је Вулин. 
Вулин је поручио да Србија не може да буде земља у коју ће мигранти улазити, а да из ње не могу да изађу. 
"Економски мигранти не могу да иду нигде у Европу, па онда не могу ни да остају у Србији", подвукао је Вулин. 
Подсетио је да је мигрантска криза била једна од тема састанка премијера Србије, Буграске и Мађарске Александра Вучића, Бојка Борисова и Виктора Орбана, који су синоћ разговарали у Бургасу. 
"Тројица премијера су на састанку разговарали, пре свега, о тренутном статусу мигрантске кризе и посебну пажњу поклонили су промењеној структури миграната, међу којима је све више економских, а изразили су високу забринутост што се криза не завршава", рекао је Вулин. 
Он је додао да је састанак протекао у веома озбиљном тону, те да су три премијера разговарала о безбедносном и политичком аспекту мигрантске кризе. 
Он је истакао да се повећава број миграната, као и дужина периода који проводе у Буграској, Србији, а добрим делом и у Мађарској, те да је то нешто на шта морамо пронаћи одговор. 
"Наши капацитети су близу лимита. Мигранти остају значајно дуже него раније и њихова структура је значајно промењена", упозорио је министар. 
Како каже, тројица премијера велику пажњу посветили су управо промењеној структури миграната јер је све мање правих избеглица, људи који беже од рата, а све више економских миграната из земаља у којима нема рата, а има сиромаштва. 
"То није нешто са чиме ми сами можемо да изађемо на крај и управо су зато тројица премијера разговарала како би дошли до заједничког става и како би водили заједничку политику", истакао је Вулин. Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА