Најновије

ВУЧИЋ: Веома се плашим проблема у региону, мора нешто да се учини, без филозофирања!

Мора нешто да се учини за стабилност у региону, након што 20 година нико ништа није чинио на том плану, у супротном суочићемо се с бројним проблелима, поручио је синоћ у Њујорку премијер Србије Александар Вучић.

Премијер Србије, Александар Вучић (Фото: ЈуТЈуб)

Вучић је говорећи на Институту "East West" у Њујорку, навео да је ситуација у региону постајала све гора, а да нико ништа није чинио, мада су, приметио је, све време силни људи добијали велике награде за "важан допринос регионалној стабилности и миру".
- А сада неко стварно мора да уради нешто, јер ћемо се у супротном сусрести са бројним проблемима. И веома се плашим тога - рекао је Вучић, поручивши да је његов посао да сачува Србију од тога.
Урадићу најбоље што могу да то и учиним, а то значи апсолутно све да бих био успешан у томе, поручио је Вучић.
Премијер је подсетио да, када је говорио о економским резултатима Србије, да је то чинио са страшћу и са надом за будућност и да жели да на неки начин избегне да се Србија меша у регионалне проблеме.
- Има много људи који верују у бољу будућност Србије, али све то може бити уништено ако нестабилност, на било који начин, угрози наш регион, и зато сам инсистирао на очувању мира, смирености и стабилности - рекао је Вучић.
Премијер Србије је оценио да су емоције људи на овом простору горе него икада.
- Ако ме питате о осећањима људи, осећањима људи у Босни, на пример, горе су него што су биле пре 21 годину - рекао је Вучић.
Он је додао да има много лажи о европској будућности те земље.
- Имате три стране - једну ако питате искрено, рећи ће вам ''Ок, ми бисмо волели да се Република Српска укине, и то је то'', ако питате другу рећи ће вам ''Ми бисмо волели да изађемо из Босне'', ако питате трећу рећи ће вам ''Ми не маримо ни за шта друго осим за наш део, ми већ имамо двојно држављанство, ЕУ пасоше, и зашто би нам требало ЕУ чланство и за Босну'' - рекао је Вучић.
Како је приметио, то је истина, а истовремено се сви претварају да је "иза свега нешто филозофско". Извор: РТС

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА