Најновије

ВЕЛИКА ПОБЕДА АСАДА: Војска и лојални устаници протерали терористе и ослободили јужни пут за Алепо!

АЛЕПО- Сиријска армија и одреди устаника поново су преузели контролу над облашћу Рамусе и ослободили јужни улаз у Алеп, преноси с места догађаја дописник РИА Новости.

Рат у Сирији (Фото: Синхуа)

Област Рамусе потпуно је очишћена од терориста у петак ујутру. Део наоружаних одреда успео је да побегне у источне четврти које су под контролом терориста.  Армија у овом тренутку пропушта ограничен број возила. На путу су и даље разбацани делови пројектила и запаљених возила терориста. Барикаде владине војске постављене су на практично сваких 500 метара дуж пута који пролази кроз област Рамусе ка југу Алепа. 
Борци терористичких организација међу којима је и Нусра фронт заузели су област Рамусе пре око месец дана, пресекавши тада једини пут за снабдевање Алепа. 
Град је био у изолацији три дана, док није отворен северни пут ка Кастилу.  Од данас у Алеп могу безбедно да долазе хуманитарни конвоји, како с југа тако и са севера.  Заузимање саме области Рамусе омогућиће армији да почне да припрема офанзиву на источне четврти Алепа, где су бројни одреди терориста.
Извор: rs.sputniknews.com

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА