Најновије

ВУЧИЋ И МИЛИЋКА СЛОЖНИ: Добро је да је воз заустављен (ВИДЕО)

Телевизија Пинк организовала је "дуел" између Александра Вучића и Јелене Милић. Емисију су водили Миломир Марић и Јована Јанковић.

Милићка и Вучић на Пинку (Фото: принтскрин)

Као први утисак емисије може се рећи да су се "противници" сагласили око кључних питања – да КФОР штити Србе на Косову и да је добро што је воз који је из Београда који је кренуо за Косовску Митровицу заустављен у Рашкој. Иако се премијер трудио да створи утисак да је у неком конфликту са Јеленом Милић, такав закључак се ипак не би могао извести након целе емисије. Вучић је рекао да је у Бриселу договорено да "косовске снаге" не могу на Север "без дозволе НАТО" и да "не зна да ли је НАТО дао дозволу" приштинским специјалним јединицама да оду на север. РОСУ јединица из околине Приштине креће до зуба наоружана, рекао је Вучић и упитао: "Против кога, зашто, неко је нешто угрозио српским фрескама и иконама?". Вучић је рекао да је део бриселских преговора и био то да РОСУ не може на север без дозволе локалног српског становништва и НАТО: "Не знам да ли су имали дозволу НАТО, али дозволу Срба нису". Каже да није ни знао како је изгледао воз и додаје да је видео тек кад га је Марко Ђурић приказивао на телевизији. "Изненадио сам се и не видим да је то неки грех...". Ја сам крив "великосрбима" што сам зауставио воз, а ја мислим да сам сачувао мир, рекао је премијер. Осим тога, Вучић је навео да у Србији увек важи "губитнички синдром – да смо ми углавном криви и тамо где нема наше кривице". "Ми смо криви јер је воз изгледао тако, да ли то неко воли или не… Чекајте, ти људи су желели у Унеско као независна држава, ваљда су хтели да се диче тиме. Сметају им фреске? Или им смета црвено-плаво-бела тробојка или што је Косово Србија? Мени ништа не смета", наводи Вучић. Такође, Вучић каже да у Србији "чим почнемо да дишемо, ми бисмо да се бијемо са свима, иако за то нема потребе, а са друге стране имамо овај приступ – ми Срби смо криви". "То је обичан воз, није оклопњача, није тенк, није авион, то је обичан воз који је возио обичне путнике и родитеље са децом. Увреда што има фреске из манастира који су на Косову и Метохији", каже Вучић. Јелена Милић из Центра за евроатлантске студије рекла је да је њена невладина организација мета константних напада телевизије Пинк и листа Информер, а потом је упитала премијера Вучића зашто је она дошла у емисију и рекла да Вучић својим конференцијама тим медијима даје легитимитет. Према њеним речима, Пинк и Информер крше закон, а Вучић је навео да „му не пада на памет да се меша у рад медија, јер су медији у овој земљи слободни“. Милићева је од Вучића захтевала да јавно каже да су организације цивилног друштва легитимни актери друштва и да могу заступају ставове које желе, “па и о Савамали“. Вучић је на то рекао да „њему нико не може да наређује осим грађана Србије“.

Ко се дружи с агресорима?

Вучић: Јел виђате ви људе који су бомбардовали Србију 1999? Милић: Ви их виђате чешће, и то у вашим саветничким круговима, одговорила је Милићка, алудирајући на Блера, Клинтона и Шредера. Погледајте одломак из расправе Јелене Милић и Александра вучића о случају Харадинај: И поред начелне слоге по кључним питањима, Милићка је завршила дуел тако што је напустила студио. Више о томе сазнајте ОВДЕ. Извор: Правда, НСПМ, Б92, агенције

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА