Најновије

ИЗРАЕЛЦИ ПОЈАЧАВАЈУ НАПАДЕ: Терористи напредују против САА на Голану!

Израелске одбрамбене снаге (ИОС) уништиле су 3 артиљеријска топа Сиријске арапске армије (САА) на Голанској висоравни на југу Сирије.

Дејство "спајк" ракете (Фото: ЈуТјуб)

Према наводима ИОС-а, ракетно дејство било је одговор на 5 пројектила лансираних са положаја САА, који су слетели на окупиране територије.
Израелска војска је додала и да ће сваки наредни инцидент ове врсте приморати израелску војску на све снажније одговоре. 
Два дана раније, Израел је ракетама кратког домета "спајк", које су највероватније коришћене и у данашњим нападима, уништио још једно артиљеријско оруђе сиријских снага у истом подручју.  Напади израелске војске, који су у појасу Бејт Џин започети непосредно после првог напретка САА на том фронту, донели су тактичку превагу терористима Нусра фронта (Хајат тахрир ал Шам - ХТШ), који су током јучерашњег дана извршили контранапад на сиријске снаге и повратили изгубљене контролне тачке.

Данашњи напад на сиријску артиљерију уследио је практично одмах након покретања артиљеријске припреме терена за нови напад САА, који је тренутно у току. Такође, интересантно је поменути да Израелци нису користили авијацију у дејствима против сиријских снага од 16. октобра, када је сиријска ПВО погодила израелски авион изнад Либана, о чему више можете да прочитате ОВДЕ. Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Паметна бомба: "Спајк" - израелске ракете кратког домета
ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Филантропи из европе

Звоњење на вратима.Човек отвара врата и види на прагу како стоји особа са киселим изразом ...

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА