Најновије

ОД ЊЕГОВЕ ПЕСНИЦЕ СУ ДРХТАЛИ СВИ: Он је био један од најјачих боксера деведесетих и краљ уличног фер плеја (ВИДЕО)

Жорж Станковић, један од најјачих наших боксера, како у рингу, тако и ван њега у чувеним фер тучама. Припадао је старој гарди жестоких момака и један је од првих који је у Београду оформио снажну екипу, која је после за њега радила и у иностранству. Када су дошле деведесете, већ је био богат човек и водио је легалне уносне послове и држао бројне локале.

Он је био један од најјачих боксера деведесетих (Фото: Јутјуб)

Миливоје Матовић звани Миша Кобра је рођен у Србији. У Београду је возио такси. 80-их одлази у Немачку. Тамо је постао одличан покераш, када је и добио надимак Кобра. У Аустралију је стигао 1986-е и неко време радио као таксиста, али се врло брзо, захваљујући покеру подигао доста високо.
Вечери када је убијен, Миша се жалио да му прете неки људи, јер је имао нерашчишћене рачуне са члановима породице покојног Жоржа Станковића. Убијен је у сачекуши, када су му испаљена три метка у стомак.
Миша Кобра је почетком 90-их имао сукоб са Жоржом Станковићем због тога што је овај малтретирао Мишиног млађег брата Брацу. Када је Миша упозорио Жоржа да му не дира брата због коцкарских дугова, које ће он да подмири, Станковић је у Аустралију послао свог сина Батицу да прети.
Мишин друг и вицешампион у боксу, Божа Цветић, испричао је: "Вадио је пиштољ на нас. Ја сам га бацио преко стола на улицу и после тога је Батица депортован у Србију."
У међувремену, Мишин брат Браца убијен је, а '93. је убијен и Жорж Станковић. Три године касније страдао је и Батица Станковић, али се потом на Мишу Кобру окомио Јовица Циганин.
"Јовица је 2003. напао Мишину жену, ја сам га сложио на под, а Миша му је пуцао из у уста. Циганин је преживео и наставио да прети Миши и мени.
Када је Миша убијен 2003. сви аустралијски медији су неколико дана писали о томе као о обрачуну у српском подземљу у Сиднеју", испричао је Божа. Ако се не пронађе једна ствар, Зоран Марјановић никада не може бити осуђен. Више о томе читајте ОВДЕ.
Извор: Легенде деведесетих

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Најбољи нокаути свих времена
ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА