Најновије

ПЛАЋАЈУ ДАНАК ОКУПАЦИЈЕ КОСОВА: 300 италијанских војника из Кфора умрло, а преко 4.000 оболело од уранијума!

Италијански војници који су били у мисијама Кфора желе да покажу да постоји веза између болести које су добили и њиховог боравка на Косову и Метохији.

Кфор: Из оклопног транспортера - правац хемотерапија (Фото: public, Правда)

Дејство осиромашеног уранијума који је током бомбардовања бачен на Србију 1999. године изазива опречна мишљења стручне јавности, од онога да је главни узрочник канцерогених обољења, до онога да је "потпуно безопасан", као што то на пример сматра лидер Демократске странке Драган Шутановац, о чему више можете да прочитате ОВДЕ. Међутим, италијанска докторка Антонета Гати каже: - Након само шест месеци боравка тамо војници су се враћали болесни. Према подацима које је изнела италијанска докторка, до данас је умрло 300 италијански војника из мисије Кфора, док је више од 4.000 њих оболело од тешких болести. Они су чак основали и Друштво жртава осиромашеног уранијума. За време бомбардовања 1999. године на територију Србије бачено је између 10 и 15 тона осиромашеног уранијума, а највише је бачено на Косово и Метохију. "Ми вама дали уранијум, а ви њим бомбардовали Југославију", поручио је недавно Американцима Владимир Путин. Више о томе прочитајте ОВДЕ. Извор: Б92, Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Највећу количину осиромашеног уранијума избацили су амерички јуришни авиони А-10, чије је дејство забележено камерама АП-а 1999:
ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Филантропи из европе

Звоњење на вратима.Човек отвара врата и види на прагу како стоји особа са киселим изразом ...

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА