Најновије

БОРБЕ НА СВИМ ФРОНТОВИМА: Хути балистичком ракетом директно погодили командни центар Саудијаца, уследила одмазда (ВИДЕО)

Хути су синоћ испалили балистички пројкетил на командни центар Саудијаца у саудијској провинцији Џизан. Пројектил је испаљен са севера Јемена и погодио је мету директно наносећи губитке и велику штету командном центру.

Хути (Фото: Јутјуб)

Као одговор на овај напад, Саудијци су синоћ жестоко бомбардовали циљеве на северу Јемена. Нападнути су градови Сада и Сана. Про-саудијске јеменске снаге које предводи председник Хади Мансур напале су положаје Хута на југу Јемена, у провинцији Шабвах заузимајући дистрикт Баихан и још неколико околних области. Наредовање је остварено уз подршку саудијске авијације. Хадијеве снаге су заробиле ракетни лансер и булдожер од Хута као и доста муниције и ручног наоружања. Хути су се  повукли тек након што су пружили жесток отпор, убијено је најмање 20 Хадијевих бораца а у борбама је рањен командант Абдулах ал Салех Акил. У западном Јемену Хути су успели да се  пробију до Црвеног мора и пресеку линију снабдевања саудијским трупама које северно од Моке напредују ка луци Худеида. Међутим, снаге саудијске коалиције које напредују ка Худеиди ће вероватно наставити напредовање јер имају могућност снабдевања бродовима. О жестокој борби САА против терориста на Гоану и најновију мапу котла Беит Џин погледајте ОВДЕ. Како се завршио ваздушни дуел руског и америчког авиона на небу изнад Сирије сазнајте ОВДЕ. Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА