Најновије

Русија креће у повећање и модернизацију свог нуклеарног арсенала

Војни врх Русије планира да повећа и модернизује арсенал свог тактичког атомског оружја, а развој догађаја сведочи да се Москва спрема за нуклеарни – објавио је The Washington Free Beacon, позвавши се на „анонимне изворе у Пентагону”.

Ракета "Сармат" (Фото: РИА)

Још је навео да Москва планира да најкасније до 2026. године повећа број својих нуклеарних глава са 7.000 на 8.000 .
Наводно ће тих 1.000 бојевих глава бити тактички нуклеарни пројектили мале снаге, али зато нове генерације.
Биће наводно и „компактних нуклеарних „пуњења” снаге од 10 до 1000 тона тротила која ће користити руске крстареће ракете и сателити.
Као право америчко издање, The Washington Free Beacon оцењује:
„Оваква модернизација изгледа злосутно јер је повезана са стратешком доктрином Москве која предвиђа оперативну примену атомског оружја за време сваког обичног конфликта”.
The Washington Free Beacon тврди – опет са позивом на онај извор из Пентагона – да ће Русија модернизовати и неколико својих подземних објеката за командовање нуклеарним снагама и заштиту политичког и војног руководства РФ у условима нуклеарног рата.
У овом контексту се помињу: подземни командни пункт “ Ракетних стратешких јединица 15Э601 „Периметар”, који се налази на Северу Урала, бункер Белорецк-16 на југу Урала, као и нукеарна склоништа Вороново и Шарапово која се налазе недалеко од Москве.
The Washington Free Beacon наводи да ће Доналд Трамп већ у јануару имати на столу „извештај о руском нуклеарном оружју”.
Међу девет држава света са нукеарним оружјем, Русија има највећи арсенал – 7.000 бојевих глава, од којих је 1.950 на својим носачима и у оперативној приправности.
На другом месту су Сједињене Државе са 6.800 нуклеарних глава (за тренутно лансирање је спремно 1.800). Русија ствара нову армију на Далеком истоку. Више о томе читајте ОВДЕ. Извор: fakti.org

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Руска балистичка ракета  "Сармат"
ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА