Најновије

"Москва је забринута због дешавања на Балкану"

Русија сматра да свака нестабилност на Западном Балкану лоше утиче и на међународне прилике, те стога дели забринутост и подржава политику Србије, рекао је заменик руског министра спољних послова Михаил Богданов на састанка у Београду са премијером Србије Александром Вучићем.

Москва (Фото: РИА Новости)

На састанку, током којег је разговарано о даљем развоју стратешког партнерства Србије и Русије, Богданов је истакао да се Русија не меша у унутрашња питања других држава.
Вучић и Богданов сагласни су да континуитет састанака званичника двије земље значајно доприноси садржајним политичким односима и свестраној сарадњи, саопштено је из Владе Србије.
Вучић је упознао Богданова о безбедносним приликама и изазовима на Западном Балкану, попут неодговорних најава о формирању такозване војске Косова супротно одредбама Бриселског споразума.
- Србија се својим спољнополитичким активностима залаже за мирно решавање свих регионалних криза, уз уважавање интереса свих страна - рекао је Вучић.
Он је захвалио на доследној подршци Русије територијалној целовитости и суверенитету Србије, која долази до изражаја и кроз усклађене активности у међународним организацијама.
Вучић је нагласио да Србија остаје привржена дијалогу као начину решавања питања Косова и Метохије дипломатским и мирним средствима, као и опредељеност Србије за политику мира, стабилности и сарадње у региону.

Богданов и са Николићем

Председник Србије Томислав Николић разговарао је данас у Београду са замеником министра спољних послова Русије Михаилом Богдановом о унапређењу сарадње, као и о политичкој ситуацији на Балкану. Николић и Богданов су разговарали су о актуелној политичкој ситуацији на Балкану и о опасностима које целом региону доноси подизање тензија у појединим земљама у окружењу, саопштила је прес служба председника Србије. Како је наведено, Николић је рекао да Србија има велики интерес да очува мир и стабилност, јер је то "основни предуслов за даљи напредак и развој наше земље". Он је изразио задовољство одличним односима између Србије и Русије и истакао уверење да постоји још много могућности да се унапреди наша економска сарадња. Богданов је рекао да ће и у наредном периоду Русија "помагати својим пријатељима, тако да Србија може апсолутно да рачуна на њену подршку при заштити виталних националних интереса", наведено је у саопштењу. Заменик министра спољних послова Русије се сложио са оценом председника Србије када су у питању могућности проширења билатералне сарадње и захвалио му на његовом директном ангажовању у развоју одличних односа две земље. Извор: Срна

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА