Најновије

НИ САМ НЕ ЗНА ШТА БИ: Обама одједном жели већу сарадњу са Русијом

Сједињене Америчке Државе се припремају за војну сарадњу са Русијом према споразуму о Сирији, изјавио је амерички државни секретар Џон Кери на заседању Савета безбедности УН.

Барак Обама (Фото: Синхуа)

- Према налогу председника Обаме, врше се припреме за постизање сарадње са Русијом у смислу наших војних и обавештајних служби и посла који ће обављати, и ми смо томе посвећени - рекао је Кери.
Амерички државни секретар Џон Кери позвао је све стране сукоба у Сирији да се врате за преговарачки сто под покровитељством УН.
- Позивам све стране у Сирији и све који их подржавају. Позивам све чланове опозиције: сарађујете да бисте остварили тај план - додао је Кери.
Он је позвао међународну заједницу да „подржи напоре УН за почетак правих преговора у Женеви о политичкој транзицији“.
Кери је истакао да је веома тешко раздвојити опозицију и терористе Нусра фронта, ако их "неразумно бомбардују" сиријске власти.
- Веома је тешко раздвојити људе, када их насумично бомбардују, и када Асад одлучује кога ће бомбардовати - рекао је Кери.
Истовремено, он је упозорио опозицију на „зли савез“ са Нусром и упозорио да међународна заједница „неће гледати кроз прсте“ на сарадњу опозиције са терористима који су њени непријатељи. Извор: rs.sputniknew.com

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА