Najnovije

NI SAM NE ZNA ŠTA BI: Obama odjednom želi veću saradnju sa Rusijom

Sjedinjene Američke Države se pripremaju za vojnu saradnju sa Rusijom prema sporazumu o Siriji, izjavio je američki državni sekretar DŽon Keri na zasedanju Saveta bezbednosti UN.

Barak Obama (Foto: Sinhua)

- Prema nalogu predsednika Obame, vrše se pripreme za postizanje saradnje sa Rusijom u smislu naših vojnih i obaveštajnih službi i posla koji će obavljati, i mi smo tome posvećeni - rekao je Keri.
Američki državni sekretar DŽon Keri pozvao je sve strane sukoba u Siriji da se vrate za pregovarački sto pod pokroviteljstvom UN.
- Pozivam sve strane u Siriji i sve koji ih podržavaju. Pozivam sve članove opozicije: sarađujete da biste ostvarili taj plan - dodao je Keri.
On je pozvao međunarodnu zajednicu da „podrži napore UN za početak pravih pregovora u Ženevi o političkoj tranziciji“.
Keri je istakao da je veoma teško razdvojiti opoziciju i teroriste Nusra fronta, ako ih "nerazumno bombarduju" sirijske vlasti.
- Veoma je teško razdvojiti ljude, kada ih nasumično bombarduju, i kada Asad odlučuje koga će bombardovati - rekao je Keri.
Istovremeno, on je upozorio opoziciju na „zli savez“ sa Nusrom i upozorio da međunarodna zajednica „neće gledati kroz prste“ na saradnju opozicije sa teroristima koji su njeni neprijatelji. Izvor: rs.sputniknew.com

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA