Најновије

КИША УСИЈАНОГ ЧЕЛИКА НАД ЏИХАДИСТИМА: Север Хаме под налетом руских бомбардера и сиријске артиљерије! (ВИДЕО)

Данас је и званично покренута офанзива на подручје које се налази под контролом џихадиста на северу сиријске покрајине Хама.

Дејства руске авијације у Сирији (Илустрација: Правда)

Према наводима сиријских медија који се позивају на своје изворе из војног врха у Дамаску, офанзива ће се првенствено орјентисаи на град Суран, на североистоку џихадистичког џепа, који су припадници Хајат Тахрир ал Шама (ХТШ) заузели у првих 48 сати изненадне офанзиве. У операцијама које предводе Тигрове снаге САА, учествују и делови 5. легиона, као и локални припадници Снага националне одбране, 11. тенковска дивизија, одреди за специјалне операције Револуционарне гарде Ирана и Хезболах. Током читавог данашњег дана, осим борби које су се водиле на јужном делу фронта, на ком је САА успела да поврати контролу над још два места, највећи део посла обавиле су Вездухопловно-космичке снаге Руске Федерације и сиријска артиљерија. Следећи низ снимака јасно сведочи о опсжности ових удара. Дејство сиријске артиљерије на јужном делу фронта: Дејство руске авијације у месту Кафр Зита на северозападном делу фронта: Руска авијација дејствује по Латмину на северу џихадистичког џепа: Дејства у Латамани у централном делу џихадистичке територије на северу Хаме: Суран (североисток):

Тајбат ал Имам (југоисток): Ал Зувари (југ): Халфаја (југозапад): Мапу фронта и детаљније о плановима САА за наредне кораке у овој офанзиви, погледајте ОВДЕ. Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА