Најновије

Удружење породица киднапованих и убијених: Србијо заштити "Српски зид плача"! (FOTO)

Удружење породица киднапованих и убијених на Косову и Метохији упутило је апел државницима Србије да заштите Српски зид плача, због понижавања породица српских жртава.

Oštećen "Zid plača" (Foto: Pravda)

Како су навели у свом саопштењу, домаћа и страна јавност сведоци су немилих догађаја 3. априла ове године испред Народне скупштине Републике Србије, где су разни хулигани, Сорошеви плаћеници и албански лобисти несметано цепали пароле са фотографијама убијених цивила, војника, полицајаца, ломећи летве и рушећи Зид плача.

Демонстранти иза Зида (Фото: Правда) - Породице српских жртава, које су најобесправљенија категорија људи у Србији, захтевају да држава Србија преузме коначно своју обавезу и заштити српски Зид плача од уништења на исти начин како су заштићени припадници ЛГБТ популације, Жене у црном, Иницијатива младих за људска права, као и изложба из Приштине о албанским жртвама у Центру за културну деконтаминацију у Београду. Били смо сведоци тога да су специјалне снаге полиције и жандармерија за њихове активности блокирале центар града, чак нису дозволиле мајкама и породицама српских жртава да приђу српском Зиду плача који је постављен испред Народне скупштине и запале свеће. Питамо се каква опасност прети било коме од породица жртава? 

Остаци Зида (Фото: Правда) Додају и да је несхватљиво да се дозволило да "рушилачке хорде из региона униште српски Зид плача, а да полиција не интервенише, чак је није ни било у близини."
- Плашимо се да се преко породица жртава играју политичке игре и да неке организације имају већи значај него што су породице жртава. Захтевамо исти третман државе: да српски Зид плача код Народне скупштине буде обезбеђен од стране полиције на исти начин као и Жене у црном и Иницијатива младих за људска права приликом обележавања „дана сећања на геноцид у Сребреници“ у Београду, 11. јула сваке године, написано је у саопштењу Удружења. Погледајте ОВДЕ и шта је један од студената написао у писму свом оцу који не подржава антирежимске протесте. Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Филантропи из европе

Звоњење на вратима.Човек отвара врата и види на прагу како стоји особа са киселим изразом ...

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА