Најновије

ЦЕЊКАЊЕ: Заев даје гаранције Иванову да ће Македонија остати "нетакнута"?

Лидер СДСМ Зоран Заев заједно с партнерима из ДУИ, Бесе и Алијансе Албанаца с којима је направио парламентарну већину саставиће изјаву која ће послужити као гаранција да ће држава остати унитарна, јавила је македонска телевизија Телма.

Зоран Заев (Фото: Јутјуб)

Заев ће, како наводи исти извор, изјаву доставити председнику Ђорђу Иванову од којег очекује да му након тога да мандат.
Иванов је, након што му је новоизабрани председник парламента Талат Џафери доставио званично обавештење о формирању парламентарне већине, изјавио да од Заева очекује да за добијање мандата гарантује јачање унитарности државе.
Ова изјава и давање мандата могла би да стиша напетости у Македонији које су ескалирале  27. априла када је новоформирана парламентарна већина изабрала Џаферија за председника Собрања, а незадовољни демонстранти упали у Парламент и физички насрнули на посланике новоформиране већине.
СДСМ Зорана Заева је парламентарну већину формирао с албанским странкама ДУИ, Беса и Алијанса за Албанце. Те четири странке су на посланичким изборима децембра прошле године добиле 67 посланика у Собрању Македоније које има 120 места.
Формирању владе се супротставља ВМРО-ДПМНЕ Николе Груевског, странка која је на власти у Македонији последњих скоро 11 година, од чега је осам година била у коалицији с ДУИ.
Прочитајте ОВДЕ и чиме то Немци прете а тиче се граница на Балкану. Извор: Инсајдер

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Интервју Зорана Заева који је изазвао многе полемике
ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА