Најновије

ПАКЛЕНО ЛЕТО! Амерички метеоролози најавили неподношљиве врућине, ево шта кажу српски стручњаци!

Предстојеће лето требало би да буде топлије и сувље у односу на претходну годину, каже Бранко Бијелић из РХМЗ-а и додаје да ће прецизнији подаци бити добијени почетком треће декаде маја.

Фото: Илустрација

Коментаришући најаве светских метеоролога да нас очекује дуго, врело и сушно лето, он је рекао Тањугу да се ради о бајатим подацима који потичу из друге декаде априла.
- Најновији материјал полако пристиже и негде до 20. у месецу ће доћи материјали из 12 главних центара не само из Националног центра за прогнозу околине већ и из метеоролоске службе Велике Британије, као и разних других служби у свету - рекао је Бијелић додајући да сваки од тих модела за дугорочну прогнозу времена има своје карактеристике.
Како је навео, за сада се према материјалу свих тих центара може рећи да би предстојеће лето требало да буде топлије и сувље, али у односу на претходну годину која је била на доњој граници просека и са чешћом појавом кише и пљускова. - Очекује се да би средња летња температура ваздуха требала да буде у интервалу од неких 19 до 24 степена, док би количина падавина била негде у интервалу од 90 до 130 по квадратном метру локално и више - рекао је Бијелић.
Он подсећа и да су то све прелиминарне прогнозе и то прогнозе које су засноване на материјалу од 21. априла.
- Може се рећи да би почетком треће декаде маја на основу свих материјала могле да се добију основни прегледи прогнозе - рекао је Бијелић. Према његовим речима, колеге из метеоролоских служби Југоисточне Европе заједно сарађују и даће заједничку изјава за наступајуће лето крајем маја, почетком јуна са детаљним информацијама – и бројем тропских ноћи када су температуре не ниже од 20 степени и са бројем летњих дана када су температуре више од 30 степени, да ли ће бити топлотног таласа…
- За сада постоје наговештаји да би друга половина лета требало да буде топлија и да би требало да постоје топлотни таласи што подразумева да температура буде већа од 30 степени и то пет дана узастопно - рекао је он. Дачићев брутални одговор Борису Тадићу прочитајте ОВДЕ. Извор: Телеграф/Информер

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Шоканта емисија "ДНК" у коме отац сазнаје да је отац само једног од четворо деце.
ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА