Најновије

ОТВАРАЊЕ ФРОНТА ВИСОКОГ РИЗИКА: Елитне јединице САА крећу у офанзиву на Голанској висоравни! (МАПА)

Сиријска арапска армија упутила је елитну 42. бригаду 4. механизоване дивизије, која је извојевала победу у источном предграђу Дамаска Кабуну, према џихадистичком џепу око града Беит Џин у непосредној близини окупиране територије Голанске висоравни.

Гијатове снаге (Фото: Иван Сидоренко, ЈуТјуб)

Према изворима из елитне јединице, познате у Сирији под називом "Гијатове снаге", људство и механизација већ су кренули према фронту, док су њихови саборци из битке за Кабун - 105. бригада Републиканске гарде - упућени према јужном предграђу Дамаска, Џобару. Још увек није стигло званично обавештење о операцији, али се очекује да она започне средином јуна, објашњава извор из Гијатових снага, јединице која није изгубила ни једну битку током 6 година рата. Беит Џин је једино преостало упориште Сиријске Ал Каиде на западу Дамаска и једини преостали део у пограничном подручју са Либаном који није под контролом САА.

Операција за ослобођење Беит Џина сматра се операцијом високог ризика, јер се налази на Голанској висоравни, у непосредној близини границе са Окупираним територијама. Готово све операције Сиријске армије и њених савезника у близини Голанске висоравни пратили су инциденти везани за упаде израелске авијације на територију Сирије и гађање искључиво положаја САА и Хезболаха. Ранији инциденти које су испровоцирали израелски авиони довели су две државе на ивицу озбиљнијих оружаних сукоба, а Дамаск је на југ Сирије упутио и већи број различитих противавионских система. На југозападу покрајине Дамаск, у правцу границе са Ираком, САА је под ризиком уласка у директан сукоб са америчком војском на својој територији. Више о томе сазнајте ОВДЕ.
Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Операције 42. бригаде у Кабуну
ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Филантропи из европе

Звоњење на вратима.Човек отвара врата и види на прагу како стоји особа са киселим изразом ...

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА