Најновије

ТРЕСЕ СЕ ЗАПАД: Руси тестирали противракету за "Нудољ"! (ВИДЕО)

Руске Ваздушно-космичке снаге успешно су тестирале противракету за нови противракетни систем који је још увек у развоју.

Противракета за "Нудољ" (Фото: ЈуТјуб, Правда)

Ракета је испаљена са познатог совјетског војног полигона Сари-Шаган који се данас налази на истоку Казахстана, а циљ се налазио на полигону Капустин Јар у близини Волгограда. Министарство одбране РФ је објавило да су лансирању присуствовали представници руске ракетне индустрије. Лансирање је обављено ради усавршавања националног система противракетне одбране, наведено је из министарства.

- Противракета је успешно погодила условни циљ. Све је протекло у складу са предвиђањима, рекао је Андреј Пиходко, заменик команданта јединица која је извела лансирање. Русија ПРО-штит има изнад Москве и такозваног Централног индустријског региона. У 2014. години започела је тестирања противракета за нови ПРО-систем А-235 Нудољ, а зашто је овај пројекат од виталног значаја за одбрану Русије, прочитајте ОВДЕ Сједињене државе противе се развоју система А-235 Нудољ, а западни медији га, од оелодањивања његовог развоја називају "убицом сателита". Извор: fakti.org, Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА