Најновије

Сајам запошљавања на Палилули: Да ли има посла?

На данашњем, другом Сајму запошљавања на Палилули, у понуди су се нашло око 700 слободних радних места код 32 послодавца. Сајам су у Центру за културу Владо Дивљан заједно организовали Градска општина Палилула и Нацинална служба за запошљавање - Филијала за Београд.

Сајам запошљавања (Фото: Општина Палилула)

Позитивни резултати првог Сајма запошљавања на Палилули, одржаног у децембру прошле године посредсвом којег је запослење нашло 200 незапослених грађана Палилуле, и овога пута привукао је велики број заинтересованих, углавном младих људи, да потраже посао.

На списку послова у понуди су била радна места за вапитачице, педагоге, медицинске сестре, продавце у киосцима новина, спремачице, возаче, браваре, вариоце, оператере у кол центрима, заступнике продаје осигурања, службенике обезбеђења, конобаре, куваре и др. занимања.

Сајам су отворили заменик председника Градске општине Палилула др Дарко Пауновић и заменик директора Националне службе за запошљавање - Филијале за Београд Синиша Кнежевић.

Пауновић је истакао важност организовања сајмова запошљавања и за послодавце и за незапослене и изразио задовољство што је на прошлом сајму посао пронашло 200 Палилулаца.

"Желим вам пуно успеха, послодавцима да буду задовољни кандидатима за посао , а грађанима општине Палилула да пронађу посао, да буду задовољни, да реше један од највећих егзистенцијалних проблема" истакао је Пауновић. Он је у име Општине захвалио послодавцима на наставку сарадње са Градском општином Палилула, као и Националној служби за запошљавање - Филијали за Београд, на изузетно коректној сарадњи и труду који улажу, како би омогућили што већем броју људи са територије општине Палилула да добију запослење.

Кнежевић је навео податак да је од почетка ове године уз помоћ Градске општине Палилула, београдска Филијала Националне службе за запошљавање запослила 2.274 лица са Палилуле или 3.973 незапослених лица који су посао нашли код послодаваца чије је седиште на територији општине Палилула, без обзира на место њиховог становања.

Данашњи Сајам запошљавања на Палилули шести је од почетка године у Београду. До краја године организоваће се у још неколико градских општина, а на јесен се очекује велики београдски сајам, навео је Кнежевић. Уједно је подсетио и послодавце и незапослене да су још увек отворени јавни позиви за запошљавање и самозапошљавање у организацији
Националне службе за запошљавање, да се обрате њиховим службама за све потребне информације у вези са конкурисањем. Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА