Најновије

НОВИ СКАНДАЛ НА ПОМОЛУ: Турском министру забрањен улаз у Аустрију!

Аустрија забранила турском министру економије Нихату Зејбекџију улазак у земљу где је требало да присуствује обележавању годишњице неуспелог пуча у Турској.

Специјални односи Турске и ЕУ (Фото: pixabay)

- Забрањен му је улазак јер посета није планирана као део билатералне размене, већ је реч о његовом јавном појављивању на догађају који обележава покушај пуча - рекао је портпарол аустријског Министарства иностраних послова Томас Шнел АФП-у.
Он је додао да би појављивање Зејбекџија представљао опасност по јавни ред и безбедност у Аустрији. 
Одлука Аустрије уследила је након одлуке холандске влада донете у петак да заменик турског премијера Тугрул Туркес није добродошао у Холандију на прославу коју у тој земљи, поводом прошлогодишњег неуспелог пуча, обележава турска дијаспора. 
У саопштењу холандског Министарства спољних послова наведено је да је присуство Турака или других чланова турске владе "непожељно с обзиром на тренутне околности у билатералним односима измеду две земље", преноси Ројтерс. 
Како се наводи, та одлука је "природна последица" дешавања у марту, када су забрањени бројни скупови уочи референдума у Турској. 
Прошле године, 15. јула, у Турској је покушан државни удар, за чију је организацију турски председник Реџеп Тајип Ердоган оптужио имама Фетулаха Гулена који живи у САД. Погледајте ОВДЕ како Хрвати стварају војску Косова. Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Овако изгледа турска војска у акцији:
ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА