Најновије

ГРАДОНАЧЕЛНИК ЗАКИНТОСА: Не занима ме ако се размени пар удараца, поента је да нико не погине!

Градоначелник Закинтоса Павлос Колокотас каже да су инциденти чести у Лаганасу, као и да алкохол и дрога доводе до делинквентног понашања туриста.

Камера у оближњем кафићу је забележила детаље туче (Фото: Јутјуб)

Како је рекао, полиција и локалне власти имају проблема са "неспоразумима међу младим људима под утицајем алкохола и супстанци".
Такође, Колкотас наводи да млади између 18 и 35 година долазе у Лаганас мислећи да је тамо "све дозвољено", што доводи до тога да њихово понашање превазилази границе нормалног друштвеног понашања.
"То прелази у сферу деликвенције. Полицијске патроле и контрола државних служби показују да несавесни бизнисмени продају младим људима жестока пића само да би зарадили. То, у комбинацији са коришћењем дроге у овој области, доводи до деликвентног понашања туриста које штети и њима и људима који их окружују. И тако долазимо до страшног исхода у коме је један амерички туриста изгубио живот у Лаганасу", рекао је. 
Како је навео, њега "не занима ако се размени пар удараца", али да је поента да нико не изгуби живот. 
"Полиција често патролира у том крају и, ако је потребно, хапси. Такође спроводимо контроле за борбу против неконтролисаног опијања и коришћења наркотика. Ове превентивне и репресивне мере се сада оснажују како би спречавали насиље и туче, попут ове која је довела до смрти америчког туристе. Осим тога, дан пред инцидент, одржали смо генерални састанак са полицијом и осталим релевантним организацијама на тему безбедности у овој области", рекао је он. 
Градоначелник на питање о времену потребном полицији да реагује у Лаганасу одговара са "потребно им је око пет минута да стигну". 
Станица у самом Лаганасу је угашена, а Колокотас истиче да земља пролази кроз финансијску кризу, чија је последица и затварање те станице. 
"Чак и да је станица и даље у функцији, безбедност не би била боља. 
Волео бих да имамо финансијска средства за полицијску станицу на сваком делу острва", наводи он. 
Погледајте ОВДЕ нови снимак туче из Закинтоса и видећете ко кога удара.
Извор: VICE Srbija

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Oвако се забављају млади на грчкој Ибици.
ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА