Најновије

ТРАМП О КИМУ У СВОМ СТИЛУ: "Има ли тај тип нешто паметно да ради?"

Након што је Северна Кореја лансирала нову балистичку ракету амерички председник на Твитеру написао да Кина "једном за свагда треба да оконча те глупости".

Ким Џонг Ун (Фото: Синхуа)

Председник САД Доналд Трамп навео је на Твитеру да је "тешко веровати да ће Јужна Кореја и Јапан ово још дуго да трпе", неколико сати након што је Пјонгјанг лансирао најновију балистичку ракету, преноси Ројтерс.
"Северна Кореја је управо лансирала још једну ракету. Има ли тај тип (вођа Северне Кореје Ким Џонг Ун) нешто паметније да ради у животу? Тешко је веровати да ће Јужна Кореја и Јапан ово још дуго да трпе. Можда ће Кина предузети озбиљне кораке према Северној Кореји и окончати ове глупости једном за свагда", написао је Трамп на тој друштвеној мрежи. 
Бела кућа није званично реаговала на ракетну пробу Пјонгјанга. 
Команда одбране северноамеричког ваздушног простора (НОРАД) саопштила је да је ракета примећена 37 минута пре него што је пала у Јапанско море. "НОРАД је оценио да ракета коју је лансирала Северна Кореја није представљала претњу по Северну Америку", навео је НОРАД и додао да је ракета испаљена са севернокорејског аеродрома Пангхјон. 
Северна Кореја је најавила да ће данас објавити велику вест, након што је јутрос, према подацима јужнокорејских и америчких званичника извршила пробу балистичке ракете средњег домета која је пала у море и за коју Сеул сумња да би могла да буде интерконтинетална ракета. 
Ројтерс преноси да је председник Јужне Кореје Мун Је-ин саопштио да јужнокорејска војска анализира ракету у вези са могућношћу да се радило о интерконтиненталној балистичкој ракети. 
Мун је то изјавио у уводном обраћању националном безбедносном савету у Плавој кући у Сеулу, рекавши да је дубоко разочаран тиме што је Северна Кореја лансирала ракету само неколико дана нсакон што су он и председник САД Доналд Трамп позвали на уздржаност. 
Министарство одбране Јапана је саопштило да је балистичка ракета средњег домета коју је лансирала Северна Кореја "у великој мери" прешла висину од 2.500 километара. 
Наводи се да је ракета летела 930 километара пре него што је пала на подручје Екслузивне економске зоне Јапана, који је као и Јужна Кореја снажно осудио овај чин назвавши га кршењем резолуција УН. Погледајте ОВДЕ како су европски лидери окренули леђа Трампу. Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Овако је изгледала последња ракетна проба Северне Кореје:
ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА