Најновије

ТРАМП РЕШИО ДА САТРЕ ВЕНЕЦУЕЛУ: Овакав ударац ће тешко издржати!

Амерички председник Доналд Трамп потписао је извршну уредбу којом забрањује трговину одређеним обвезницама венецуеаланског јавног сектора како би извршио притисак на владу председника Николаса Мадура да обустави своју "тиранију", саопштила је данас Бела кућа.

Нереди у Венецуели (Фото: Јутјуб)

Трамповом уредбом забрањује се трговина новим обвезницама и акцијама које је издала венецуеланска влада и њена државна нафтна компанија ПДВСА, преноси Ројтерс.
Међутим, Бела кућа напомиње да ова уредба дозвољава да америчко Министарство финансија издаје лиценце за друге трговинске и хуманитарне трансакције, укључујући финансирање трговине, извоза и увоза нафте и трансакција искључиво са огранком ПДВСА у САД, под називом "Китго".
У званичном саопштењу наведено је да Бела кућа уводи нове финансијске санкције Венецуели, међу којима и забрану куповине нових обвезница које издаје влада Венецуеле или њена национална нафтна компанија ПДВСА.
"Нећемо мирно да гледамо пропадање Венецуеле", навела је Бела кућа и додала да се нове мере уводе како би се "диктатури председника Николаса Мадура укинуо кључни извор финансирања".
Мадуро је према анкетама постао веома непопуларан и суочава се од 1. априла с таласом протеста опозиције која тражи његову оставку.
САД су поновиле апел да се у Венецуели поново успостави демократија, организују фер и слободни избори, ослободе политички затвореници и обустави репресија над демонстрантима.
Опозиција у Венецуели критиковала је америчку банку Голдман Сакс због куповине обвезница ПДВСА, чиме се директно финансира влада председника Мадура.
Вашингтон и Каракас који немају дипломатске односе од 2010. године и даље имају економске и трговинске везе, посебно у области нафтне индустрије. Погледајте ОВДЕ ко је Путинов човек за будућност. Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Овако је пропала Венецуела:
ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА