Најновије

ГРАД КОЈИ БРАНЕ БОМБАШИ САМОУБИЦЕ И СНАЈПЕРИСТИ: Битка за Ал Сукну претвара се у кланицу због фанатичне одбране ИД (ВИДЕО/МАПА)

Битка за град Ал-Сукна, на путу Палмира-Деир Ез Зор, води се већ неколико дана док борци Исламске државе пружају изненађујуће снажан отпор војницима Сиријске арапске армије.

Борве у Ал Сукни (Фото: Јутјуб)

Исламска држава је одбила да напусти град иако га САА полако опкољава а напад већ траје из два правца. САА је заузела положаје ИД западно и јужно од града и заузела неколико зграда у самој Ал Сикни али је у самом граду отпор терориста снажан.

Иако се део трупа ИД повукао из Ал Сукне, у граду су остали најфанатичнији борци, бомбаши самоубице и снајперисти који наносе губитке САА.  У последња 24 сата САА готово да није напредовала.  Иза Ал Сукне је само пустиња на путу ка Диер Ез Зору тако да је ово последње упориште ИД пре нафтне престонице Сирије. Такође, пад овог града омогућио би пресецање снабдевања за снаге ИД које држе широку територију у троуглу Хомс-Алепо-Палмира. 

Снимак суданских трупа које крећу на Јемен погледајте ОВДЕ. Анализа стања на фронтовима у Сирији аналитичке куће "Southfront": Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

САА пред Ал Сукном.
ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА