Најновије

ВЛАДА ИМА ДОКАЗЕ ДА УБИЈАЈУ МЛАДИЋА! Држава отпочела спасавање бившег команданта ВРС!

Влада Србије има чврсте доказе који недвосмислено показују да су холандски лекари направили тешке пропусте у лечењу генерала Ратка Младића и да је њему због тога угрожен живот!

Ратко Младић (Фото: Јутјуб)

Ти докази се налазе у обимној лекарској документацији која ће бити послата у Хаг заједно са гаранцијама Владе за пуштање Младића на привремену слободу ради лечења у Србији. Писмо са државним гаранцијама Хашком трибуналу потписаће министарка правде Нела Кубуровић.

Несавесно лечење

У лекарским списима који ће бити достављени Трибуналу налазе се, између осталог, и закључци вештака који доказују да хашки лекари уопште нису утврдили у каквом је стању Младићево срце после инфаркта!
Према речима извора, лекари су установили да Младић у хашком притвору није прошао ни основне кардиолошке тестове.
- Иако је већ имао тежак инфаркт, хашки лекари Младићу нису урадили ни најосновније тестове. Тако су, случајно или намерно, пропустили да утврде какво је стање срца и шта је тачно узроковало инфаркт. Они нису одредили никакву превентиву ни терапију, што значи да би сваки наредни инфаркт могао бити фаталан по Младића. То је само један пропуст, а има их још неколико и сви су врло озбиљни... - преноси извор.
Генералов син Дарко Младић потврђује да та документација постоји, али каже да не сме причати о детаљима.
- Ми смо прекјуче поднели захтев за гаранције, да би Влада Србије одмах јуче покренула процедуру. Захвални смо на брзом деловању, јер је очев живот угрожен! Оно што могу да кажем јесте да су вештаци утврдили значајне пропусте у његовом лечењу, који су у рангу несавесног лечења и представљају чак и кривична дела. Оца повремено одводе у амбуланту, али он не добија адекватну терапију - наглашава Младић.
Министарка правде Нела Кубуровић, на другој страни, истиче да је покренута процедура поводом захтева Младићеве одбране за пружање гаранција како би се генерал привремено пустио на слободу и лечио у Србији.
- Одбрана је упутила захтев Министарству правде, јер постоји изражена забринутост да Младић нема адекватно медицинско лечење и да постоје пропусти у лекарском третману - подвлачи Кубуровићева, додајући да је тражено мишљење и од других институција како би се у најскоријем року на седници Владе одлучивало о слању гаранција.

Осуђено на пропаст

Адвокат Светозар Вујачић оцењује да је захтев државе који ће бити упућен Хагу хуман и патриотски чин, али да је нажалост осуђен на пропаст.
- Потпуно сам сигуран да ће то бити одбијено. Хашко образложење биће као да Младић тамо има све услове за лечење, па чак и боље него што би имао у Србији или Русији. Међутим, можда је и добро што га неће пустити. Када год они неког пусте на привремену слободу да се лечи у другој земљи, то значи да је њему крај сасвим близу. Овако, Младић ће поживети још мало... - закључује Вујачић.
Шиптари масовно, преко Београда, јуре према западу. Више о томе читајте ОВДЕ.
Извор: Информер

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Ратко Младић: Необјављени интервју (Си Ен Ен- 13. август 1995)
ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА