Најновије

МИХАЈЛОВИЋ ПОРУЧУЈЕ ЖЕНАМА: Пријавите ако вас неко сексуално узнемирава!

Потпредседница Владе Србије Зорана Михајловић позвала је девојке и жене да пријаве оне који их сексуално узнемиравају. Рад са младима, од најранијег узраста, веома је важан за превенцију сексуалног узнемиравања, поручила је Михајовићева.

Зорана Михајловић (Фото: Јутјуб)

Председница Координационог тела за родну равноправност Зорана Михајловић каже да је чињеница да 80 одсто девојака доживи да јој се звижди на улици, добацује непримереним надимцима попут "цицо" или "мачко".

"Више од половине њих добија ласцивне поруке са сексуалном конотацијом је забрињавајућа и говори нам да су жене свакодневно изложене понижавању и узнемиравању", рекла је Михајловићева. 

Поводом истраживања које је спровео Аутономни женски центар, Михајловићева је рекла да је важно да девојке и жене препознају шта је све сексуално узнемиравање, али и да о томе не ћуте већ да пријаве оне због којих се осећају угрожено. 

"Држава је прошле године изменила Кривични законик и по први пут дела попут сексуалног узнемиравања и прогањања препознала као кривична. Било да се ради о непримереним надимцима, слању непристојних порука, додиривању, уношењу у лице, полном узнемиравању - девојке се осећају уплашено и понижено и то је неприхватљиво у друштву које градимо", рекла је Михајловићева. 

Потпредседница Владе је додала и да је рад са младима, од најранијег узраста, од изузетне важности за превенцију оваквих облика понашања. 

"Морамо радити са децом, учити их да поштују једни друге, подједнако и дечаке и девојчице едуковати шта је родна равноправност, али и како да препознају сексуално узнемиравање и како да реагују поводом тога", рекла је Михајловићева.

Како Американци могу да униште С-300 прочитајте ОВДЕ.

Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Михајловић: Иницијатива ка свим клубовима да се укључе у борбу против насиља над женама

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА