Најновије

ПОТПУНИ ШОК! Масакрирано тело саудијског новинара Џамала Кашогија нађено у Београдској шуми! (ФОТО/ВИДЕО)

Турска полиција идентификовала је јуче пет особа осумњичених за убиство саудијског новинара Џамала Кашогија

Џамал Кашоги (Фото: Јутјуб)

Након претреса саудијског конзулата у Истанбулу, као и резиденције саудијског конзула, турска полиција проширила је потрагу за телом несталог новинара Џамала Кашогија на шуму поред Истанбула, изјавили су неименовани турски званичници. Званичници сматрају да је једна од локација на којима је могуће бачено Кашогијево тело Београдска шума, поред Истанбула, преноси АП. Друга локација је рурално подручје око града Јалова, око 90 километара од Истанбула.

- Истрага је довела до одређене сумње да су његови остаци око града Јалова или у Београдској шуми - рекао је неименовани званичник за Ројтерс.

Анонимни извор из америчке администрације изјавио је за Ројтерс да су америчке обавештајне службе све више убеђене да је саудијски принц Мухамед бин Салман имао удела у Кашогијевом нестанку. Турска полиција идентификовала је јуче пет особа осумњичених за убиство саудијског новинара Џамала Кашогија, а четири особе су наводно повезане са принцом Мухамадом бин Салманом, објавио је "Дејли сабах" позивајући се на извештаје америчких медија.

Амерички председник Доналд Трамп изјавио је да сматра да је саудијски новинар Џамал Кашоги мртав и упозорио да ће САД Саудијској Арабији вероватно "врло оштро одговорити", али нагласио да се ипак чека исход истраге.

- Мени сигурно делује тако. То је веома тужно - одговорио је Трамп новинарима на питање да ли је Кашоги мртав.

Како преноси Ројтерс, амерички председник је казао да ипак жели да сачека и чује какав је коначан исход и шта се тачно догодило с Кашогијем којем се изгубио сваки траг откако је 2. октобра ушао у Конзулат Саудијске Арабије у Истанбулу да подигне нека документа.

Британска агенција наводи да је Трамп ово изјавио неколико сати после састанка с државним секретаром Мајком Помпеом који га је известио о састанцима које је обавио са највишим званичницима Саудијске Арабије и Турске поводом случаја несталог новинара.

Он је, како се наводи, истакао да је још увек "мало рано" донети дефинитивне закључке о томе ко је наручио Кашогијево убиство, али је изразио поверење у извештаје обавештајних служби који сугеришу да су у њега умешани високи званичници Саудијске Арабије.

Турска тврди да су Кашогија, колумнисту "Вашингтон поста" који је критиковао саудијског принца престолонаследника Мохамеда бин Салмана, убили саудијски агенти у просторијама саудијског конзулата у Истанбулу 2. октобра, а да је његово тело раскомадано. Саудијска Арабија негира те тврдње.

Чак 15 саудијских држављана је осумњичено за нестанак и наводно убиство новинара Џамала Кашогија. Један од њих је настрадао у сумњивој саобраћајној несрећи. Месхал Сад М Албостани, поручник у Саудијским краљевским ваздухопловним снагама, наводно је убијен у саобраћајној несрећи у Ријаду. Турски медији су пренели ову вест, изражавајући страхове да се ово десило да би осумњичени био ућуткан. У овом тренутку није познато више детаља о несрећи.

Рат између Кине и САД је питање времена. Погледајте ОВДЕ.

Извор: Танјуг/Телеграф

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Саудијски новинар је брутално измасакриран у саудијком конзулату у Истанбулу

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА