Најновије

ЈЕЗИВО ОБЕЋАЊЕ ИРАНСКОГ ГЕНЕРАЛА: Овај напад је био обична киша, прави одговор Исламској држави тек долази! (ВИДЕО/МАПА)

Високи званичник ИРГЦ-а упозорио је да ће иранске снаге извршити даље нападе на "терористе" у одговору на Ахвазов напад, описујући напад у источној Сирији као "само потез".

Освета ИРГЦ џихадистима ИД у Сирији (Фото: Јутјуб)

Генерал-мајор Мохсен Резаи је на Твитеру ставио коментар да ће још више ваздушних удара повести Иранска револуционарна гарда јер Техеран врши освету за напад на Ахваз током војне параде.

- Овај ракетни напад је био само обична киша. Наш прави одговор тек долази. 

Он није пружио никакве додатне информације о додатним операцијама у Ирану, било у Сирији или изван ње. Напад на град Ахваз 22. септембра довео је до смрти 25 ветерана и чланова њихових породица. Исламска држава и Арапска сепаратистичка група су преузели одговорност за напад, иако Техеран окривљује за напад Коалицију регионалних непријатеља у Заливу и САД.

Секретар за одбрану Џим Матис потом је одбацио став Техерана као "смешан", док је амерички амбасадор у УН Ники Хејли рекла Ирану да се "погледа у огледало", оптужујући га да “финансира терористе и дестабилизује регион”.

Ердоган дао нови задатак турској војсци. Погледајте ОВДЕ шта се дешава.

Извор: Правда

 

 

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Погледајте како је Иран започео освету против џихадиста Исламске државе. Претходно су џихадисти ИД напали војну параду у граду Ахвазу на југозападу Ирана, када је убијен и рањен велики број цивила и војника. Међутим, Иран тек најављује велике операције против џихадиста.

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА