Најновије

ШЕШЕЉ: Очекујем да Путин пошаље Србији оружје! Нема признања Косова!

Председник СРС проф. др Војислав Шешељ поздравио је посету председника Србије Александра Вучића Москви и најавио да очекује да ће Србија добити још оружја од Русије, али и подршку за очување Косова и Метохије у саставу Србије.

Шешељ (Фото: Јутјуб)

- Сваки одлазак у Москву је веома користан за Србију. Иако сам опозиција, не могу да се не сложим са Вучићем када направи нешто добро, као што је недавно добар потез направио, за време посете Кини - каже лидер радикала.

Шешељ додаје да очекује нови споразум о економској сарадњи и оружје за нашу земљу од Русије.

- Очекујем да ћемо имати неки нови споразум о економској сарадњи, да ћемо добити још нешто оружја од Русије и да ће Русија нагласити своју подршку српским националним интересима одбране територијалне целовитости земље, пре свега мислим на Косово и Метохију - каже председник СРС.

Говорећи о могућности поделе Косова, Шешељ напомиње да и Русија има своје "црвене линије". О томе зашто се ова посета дешава баш сад, лидер радикала каже да је посета договорена пре неколико месеци.

- Ја не знам шта сад ту Русија смера, али видели сте њихову изјаву да је ова посета уговорена пре неколико месеци. Русија ће подржати сваку солуцију коју Србија подржи поводом Косова и Метохије, али и они своје имају црвене линије - очекује Шешељ.

Председник СРС се нада да ће Русија остати при томе да нема признања Косова и пријема те квази државе у УН.

- Ја сам за то да се раздвоје Срби од Албанаца, али нисам зато да се дозволи да Косово постане независна држава и да буде примљено у УН. Оно формално мора оставити у саставу Србије, а да Албанци у њему имају највећи степен аутономије. Надам се да ће и Русија остати при томе да нема признања независности и пријема у УН - каже Шешељ. 

Шешељ је додао и да очекује да ће нешто од руског оружја добити бесплатно, а нешто по најповољнијим ценама. 

Откривени детаљи преписке Бориса Јељцина и Била Клинтона. Више о томе читајте ОВДЕ.

Извор: Србија данас

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Војислав Шешељ - Вучић је лош, али су досманлије и остали још гори од њега

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА