Најновије

ИЗРАЕЛ ТЕРА ИНАТ ПУТИНУ! Наставиће да бомбардују Сирију, упркос присуству С-300! (ВИДЕО)

Израелски министар одбране Авигдор Либерман изјавио је у понедељак да Израел није задовољан испоруком С-300 система противваздушне одбране Сирији и обећао је да ће израелске ваздухопловне снаге (ИАФ) наставити своје војне операције у Сирији.

Израелски авион (Фото: Јутјуб)

- Не могу рећи да смо срећни због присуства С-300 у Сирији, али у исто време то је ситуација у којој ми немамо излаз, тамо где немамо могућности да доносимо одлуке. У сваком случају, ми не тражимо авантуре. Ми само штитимо наше виталне интересе. На жалост, ми смо у ситуацији у којој не можемо да приуштимо никакве компромисе у вези са нашим безбедносним интересима - рекао је за руску новинску агенцију ТАСС Либерман током интервјуа.



Либерман је такође синоћ оптужио Сирију због обарања руског обавештајног авиона 17. септембра. Израелски министар одбране наставио је да критикује Москву јер није могао да поверује у информацију о том инциденту. Међутим, нагласио је да би Русија и Израел требало да обнове нормалне везе.

- Мислим да је најважније за нас данас да вратимо односе у нормалу. Данас је најважнији задатак, да се вратимо у нормалу, координацију, да активније користимо “хитне везе” како бисмо спречили конфликтне ситуације. Морамо радити - рекао је Либерман.



Дан раније, руски министар одбране Сергеј Шојгу открио је да су војни системи С-300 и десетине других комада војне опреме достављени сиријској војсци. Русија је донела одлуку о снабдевању Сирије овом унапређеном опремом након инцидента са Ил-20 како би осигурала безбедност руских службеника који су распоређени у Сирији.

Погледајте ОВДЕ ко је нови председник Ирака.

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Сирија је добила руске противваздушне ракетне системе С-300 после инцидента са авионом Ил-20 за чије обарање је Русија оптужила Израел.

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА