Најновије

ШЕШЕЉ ШОКИРАО ЗУКОРЛИЋА: Ја сам Бошњак, али ми то не смета да будем највећи Србин! (ВИДЕО)

Војислав Шешељ, председник Српске радикалне странке, гостујући у емисији "Ћирилица" на Хепи телевизији, шокирао је јавност изјавом да је Бошњак.

Војислав Шешељ и Муамер Зукорлић у "Ћирилици" (Фото: Јутјуб)

- Ја сам Бошњак, то ми је завичајна припадност. Рођен сам у Босни, у Сарајеву, у општини Центар – рекао је лидер срспких радикала у емисији “Ћирилица” код водитеља Миломира Марића, током полемике са народним послаником и председником Бошњачке демократске заједнице Санаџака Муамером Зукорлићем.

- Међутим, то мени не смета да будем Србин већи од свих - узвратио је је Шешељ и додао да је прву петицију за ослобађање Алије Изетбеговића из затвора 1983. године, покренуо управо он.

Говорећи о томе шта је данас "Санџак" или Рашка област, Шешељ каже да је то специфична област која је, данас, подељена између Србије и Црне Горе.

- Данас је то колоквијално једна област која је подељена из Србије и Црне Горе. Специфична је по томе што тамо живе Срби и муслимани. Не смета ми што се они изјашњавају као "Бошњаци", имају право да се изјашњавају како хоће, али мени тај израз није адекватан - рекао је Шешељ.

Муамер Зукорлић је поручио да не види проблем у појму "Санџака", подсетивши чак и на четничку песму "Ђуришићу, млад мајоре" у којој се помиње тај израз, а о свом политичком издању, муфтија је рекао да су га политички противници представљали као екстремисту.

- Желим да се српском народу представим у правом светлу, а не како ме представљају моји политички непријатељи - изјавио је Зукорлић.

Шешељ је, у наставку емисије, изјавио да није веровао да ће Зукорлић организовати оружану побуну у Рашкој области, али да има податке да је то планирао Сулејман Угљанин и да је "Угљанину Аркан продавао оружје".

Погледајте ОВДЕ како изгледа тестирање руског тенка Т-90 пре него што буде продат.

Извор: Информер, Медији

 

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Погледајте како Муамер Зукорлић критикује Миломира Марића

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Филантропи из европе

Звоњење на вратима.Човек отвара врата и види на прагу како стоји особа са киселим изразом ...

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА