Најновије

ЖЕСТОКО НА РТС-У! Обрадовић: Ја сам усамљена опозиција! Шешељ: Ти си усамљен по другом основу (ВИДЕО)

У јучерашњој емисији "Упитник" на РТС гости су били председник СРС др Војислав Шешељ, потпредседник ГО СНС Марија Обрадовић, лидер Двери Бошко Обрадовић и потпредседник Народне Скупштине Републике Србије из СПС, Ђорђе Милићевић, а тема је била "вербално насиље" у парламенту.

Шешељ и Обрадовић (Фото: Јутјуб)

Милићевић је изјавио да је др Војислав Шешељ само поставио посланичко питање и да на то има право, али да никако не може да оправдава претње смрћу председнику и премијеру од стране Срђана Нога из Двери. 

Шешељ је, говорећи, о данашњим његовим оптужбама на рачун Расима Љајића, рекао да има поуздане податке и да је све што је рекао истина.

- Полиција је то већ документовала, само још нико не подноси кривичну пријаву. То ћемо видети са министром полиције. Атмосфера у парламенту, пре свега, зависи од владајућих странака. Госпођица Обрадовић је малопре рекла да парламент доноси законе. Доноси их на најгори могући начин. Нису донети на Уставом прописан начин кад водимо јер се много закона сведе на једну тачку дневног реда. Ограничени смо на све могуће начине - причао је Шешељ.

Шешељ каже да је лоше постављена тема емисије, јер се не ради о говору мржње, јер је говор мржње прецизно дефинисан у међународном праву и нагласио да код нас постоји злоупотреба говора мржње.

- Говор мржње је искључиво вређање на основу националне, верске, религијске припадности - каже Шешељ. 

Марија Обрадовић је изјавила да је све оно што се дешава у парламенту је слика кућног васпитања и степена образовања. 

- Има много добрих ствари који српски парламент ради, пре свега ту мислим на законодавну улогу - рекла је потпредседник ГО СНС.

Бошко Обрадовић је поновио да се ограђује од претњи изречених од стране Срђана Нога, али није одговорио на питање да ли је нормално да он и даље буде народни посланик

- Ја сам врло често жесток и преузимам део одговорности на себе, али не може само опозиција бити одговорна. Ја сам овде усамљена опозиција - рекао је Обрадовић.

- Ти си усамљен по другом основу - добацио му је Шешељ. 

О оптужбама на рачун министра Љајића, Шешељ каже да је спреман да сноси одговорност, ако то није тачно.

- Ја не излазим у јавност са непровереним подацима - каже Шешељ. 

Шта се крије иза највећег америчког наоружавања Европе од 1999. прочитајте ОВДЕ.

Извор: Медији

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА