Најновије

Десетине мртвих током тестирања америчког биолошког оружја у Грузији (ВИДЕО)

Најмање 73 особе преминуле су током тестирања биолошког оружја у америчкој биомедицинској лабораторији у Грузији, а тестирање је представљено као испитивање лекова, саопштило је Министарство одбране Русије.

Конашенков (Фото: Јутјуб)

Центар за истраживање јавног здравља „Ричард Лугар“ је у грузијској престоници Тбилисију отворен 2013. године. Бивши министар у Влади Грузије недавно је објавио да поседује документе који садрже све детаље о раду те установе. Министарство одбране Русије саопштило је да ти документи указују да је на тој локацији вршено тестирање оружја за масовно уништење. 

У документима је забележена смрт 73 особе у кратком временском периоду, а индиције су да је до тога дошло услед изложености „веома токсичним хемијским и биолошким агенсима с високом стопом смртности“, рекао је Игор Кирилов, који је у руској војсци задужен за одбрану од радиолошког, хемијског и биолошког оружја.

Он је додао да од Грузије и САД очекује одговор зашто се у центру „Лугар“ чува муниција за хемијско и биолошко оружје.

„САД стално повећавају свој биолошки потенцијал и контролу за националним колекцијама патогених микроорганизама, и то не само у постсовјетском простору“, изјавио је руски генерал.

По његовим речима, у овом тренутку функционише више од 30 америчких лабораторија са високим нивоом биолошке заштите.

„Избор места за лабораторије, по мени, није случајан. Многе од њих су распоређене у близини територија Рује и Кине и стални су извор биолошке претњи за наше државе“, нагласио је он.

Како је Дејан Берић испрозивао Вучића погледајте ОВДЕ.

Извор: rs.sputniknews. com

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА