Најновије

ПОМПЕО УКРАЈИНИ: САД су вам највећи пријатељ, борићемо се против "Северног тока 2"! Немци и Руси подривају безбедност!

Амерички државни секретар Мајк Помпео изјавио да ће САД наставити да сарађују са Украјином како би зауставили пројекат немачко-руског гасовода "Северни ток 2", преносе украјински медији.

Мајк Помпео (Фото: Јутјуб)

"Наставићемо да сарађујемо како би смо зауставили Северни ток 2, пројекат који подрива украјинску економску и стратешку безбедност и који прети да додатно угрози суверенитет европских земаља које зависе од руског гаса", рекао је Помпео након састанка са украјинским шефом дипломатије Павлом Климкином.

Састанак је одржан у Вашингтону, у оквору Комисије америчко-украјинског стратешког партнерства, пренела је агенција УНИАН.

"Не желимо да наши европски пријатељи постану плен политичке и економске манипулације какву је Русија покушава у Украјини, зато што је одбацила своје совјетске окове", рекао је Помпео.

Гасовод "Северни ток 2", ће до краја 2019. године удвостручити капацитет постојећег "Северног тока 1" и омогућити Русији да заобиђе Украјину, преко које је до сада текло снабдевање Западне Европе.

Са друге стране, Немачка, уз подршку Француске и Аустрије, тврди да ће нови гасовод осигурати стабилнију и јефтинију испоруку гаса.

Прочитајте ОВДЕ шта је Европа коначно схватила и какву подршку тражи у Русији.

Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Изручење Милошевића за "Северни ток"? / Јељцин продао Србе за паре

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА