Најновије

ОГЛАСИЛИ СЕ И СРБИ ЈУЖНО ОД ИБРА: Ово је њихова порука

Градоначелници српских општина јужно од Ибра подржали су колеге са севера Косова и Метохије, истичући да су сви Срби са КиМ уједињени у жељи да одбране своје право на постојање на вековним огњиштима и намери да јавно на миран и демократски начин искажу неслагање и револт због тешке ситуације у коју их је довела трговинска блокада Приштине.

Грачаница (Фото: Јутјуб)

Сви Срби на Косову и Метохији су једнако изложени погубним последицама таквог неодговорног потеза Приштине, и зато је наш вапај за помоћ јединствен. У потпуности подржавамо начин на који су наши пријатељи и политички саборци из општина на северу Косова и Метохије решили да се одупру грубом и нецивилизацијском ускраћивању елементарних егзистенцијалних права нашем народу", наводи се у заједничком саопштењу градоначелника српских општина јужно од Ибра.

"Иако нећемо предузети исте мере због различитих околности у којима живимо, и ми ћемо се солидарно борити да престане дискриминација и кршење људских права нашег народа услед увођења 100 одсто таксе на производе из централне Србије, чиме се на најдиректнији начин гуши право на опстанак Срба на Косову и Метохији", истакли су они.

Уверени смо да су градоначелници у српским општинама на северу донели потпуно исправну одлуку, сагледавајући најбоље начине да се на Приштину изврши ефикасан притисак да опозове мере због којих сви трпимо једнаку штету, саопштили су градоначелници српских општина јужно од Ибра.

Они су навели да ће и у наредним данама наставити да се консултују и да делују синхронизовано са колегама и пријатељима са севера, одлучни да се за основна права нашег народа боре заједнички и у јединственом фронту, до победе.

Саопштење су потписали Братислав Николић, градоначелник Штрпца, Срђан Поповић, градоначелник Грачанице, Владица Аритоновић, градоначелник Ранилуга, Светислав Ивановић, градоначелник Новог Брда, Божидар Дејановић, градоначелник Клокота и Драган Петковић, градоначелник Партеша.

Како је албански писац и дисидент уништио Едија Раму сазнајте ОВДЕ.

Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Историчар Горан Шарић о пореклу народа Балкана.

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Филантропи из европе

Звоњење на вратима.Човек отвара врата и види на прагу како стоји особа са киселим изразом ...

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА