Најновије

ВУЧИЋ ЗАБРИНУТ: Истраживања кажу - Срби желе статус кво, а то је немогуће!

Председник Србије Александар Вучић каже да никад није био забринутији јер "истраживања показују да грађани Србије подржавају одржавање статуса кво на КиМ".  

Александар Вучић (Фото: Јутјуб)

Он је истакао да је то по његовим речима, "немогуће стање".

- Видим да Срби и грађани Србије не желе решавање проблема на Косову и Метохији, а чини ми се да не разумемо са чим се суочавамо. Истраживања кажу да би грађани највише волели да остане статус кво, а то је немогуће стање. Ко вам гарантује да ћете задржати статус кво, то не желе ни Европа, ни свет, ни Албанци којих има 91-92 одсто на Косову и који већ имају потврђену државност од Запада -  рекао је Вучић за РТС.

Он је казао да добро разуме шта му народ поручује али и додао да се не управља тиме већ оним што види и зна а како је рекао, боље види због места на ком се налази. 

- Питање је шта ћемо радити ако дође до неког сукоба, зато сам говорио све време да нађемо компромис. Била је то моја борба као Давида пред Голијатом који се зове цео Запад и Албанци. Борим се да добијемо нешто за Србију и српски народ, нисам био на домак томе да добијемо нешто али су неки почели да нас слушају али не и у Србији - рекао је Вучић.

Он је навео и да подршка грађана уласку Србије у ЕУ "никад није била нижа" што је како је рекао, последица чињенице да она "није правична према нама" и што се не понаша "апсолутно неутрално у односу према Албанцима и нама". 

- Морамо да се боримо да останемо на европском колосеку јер воз не може да иде ван шина. Потребна нам је политика да будемо тврди да нешто покушамо да вратимо и да не изгубимо ништа што никада нисмо губили - рекао је Вучић. 

Прочитајте ОВДЕ о каквом другом сценарију говори Лазански.

Извор: Б92

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Да ли има излаза из актуелне косовске кризе, о 1918.у Новом Саду, Подгорици и Паризу, предлогу буџета и спољној политици Србије.

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА