Најновије

ШЕШЕЉ: Љајић је криминалац

Министар трговине и потпредседник Владе Расим Љајић у уторак је поново био мета оптужби посланика радикала. Лидер СРС Војислав Шешељ питао је у парламенту "докле ће Влада да стоји иза криминалних радњи министра Љајића", а посланик СДПС Муамер Бачевац узвратио је захтевом да се Шешељу одузме мандат зато што је осуђен за ратни злочин.

Шешељ (Фото: СРС)

Шешељ је, на почетку седнице о предлогу државног буџета за следећу годину, питао министра полиције Небојшу Стефановића да ли је профункционисала веза између њега и директора полиције Владимира Ребића и да ли је добио информације из евиденције о криминалним радњама Љајића. Шеф СРС раније је, такође у парламенту, оптужио Љајића за шверц кокаина.

- То је толико злоупотреба функција, да доводи у питање целу Владу уколико не реагује. Цео свет више од 15 година зна за Љајићеве криминалне радње - казао је Шешељ, уз оцену да је "опште познато да је Љајић у Бошњачком националном већу у коалицији са Сулејманом Угљанином, који је позвао на деструкцију Србије као државе".

Бачевац, из Љајићеве СДПС, казао је да не постоји ниједан парламент у Европи у којем седи ратни злочинац попут Војислава Шешеља:

- Крајње је време да му се ускрати место у Скупштини Србије и одузме му се мандат по пресуду међународног суда, а сви знамо да је међународно право изнад националног.

Посланици ДС, Нове, Покрета за спас Србије и Двери поставили су и питања у вези са нападом на лидера Левице Србије Борка Стефановића, што су окарактерисали као покушај убиства. Они су затражили да се открију пуна имена нападача, али и идентитет налогодаваца. Шеф клуба Двери Бошко Обрадовић затражио је да се о томе закаже посебна седница. Он је казао и да прихвата позив председника Србије Александра Вучића на ТВ дуел, који му је Вучић упутио у емисији РТС.

"Мањински лапсус"

Бачевац је током расправе казао и да преноси забринутост грађана Новог Пазара, где су, како је рекао, гласали и "грађани српске националне мањине". Реаговала је на то председница Скупштине Маја Гојковић речима да Срби не могу бити национална мањина у Србији, а Бачевац је узвратио да је реч о лапсусу.

Министарство одбране Руске Федерације објавило је прво лансирање крстареће ракете "Уран". Више о томе читајте ОВДЕ.

Извор: Вечерње новости

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Војислав Шешељ и Божидар Делић у емисији "Во центар".

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Филантропи из европе

Звоњење на вратима.Човек отвара врата и види на прагу како стоји особа са киселим изразом ...

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА