Најновије

Вучић са француским амбасадором: Србија није прекршила ниједан споразум за разлику од Приштине

Председник Србије Александар Вучић примио је данас амбасадора Француске Фредерика Мондолонија са којим је разговарао о предстојећој посети француског председника Макрона и о ситуацији на КиМ након такси које је Приштина увела на робу увезену из Србије и БиХ.

Вучић је примио данас амбасадора Републике Француске Фредерика Мондолонија (Фото: predsednik.rs)

Вучић је истакао да ће током посете француског председника бити потписани многи важни уговори и споразуми о економској сарадњи, инвестиционим пројектима, војнотехнички уговори и споразуми о сарадњи у области културе и спорта.

Председник је посебно истакао жељу за продубљивањем односа Србије и Француске и нагласио да је посета председника Француске после седамнаест година велики напредак у односима две земље.

Он је истакао да је Београд спреман за наставак дијалога, чим Косово укине антицивилизацијске и противправно уведене таксе, и нагласио да у сваком дијалогу морају да постоје правила и да се поштује друга страна.

Вучић је напоменуо да су једнострани потези Приштине којим ризикују ескалацију сукоба и доводе у опасност мир и стабилност у региону, неприхватљиви.

- Србија није прекршила ниједан споразум или договор, супротно Приштини, која није испунила ниједну своју обавезу из Бриселског споразума - нагласио је.

Амбасадор Мондолони поздравио је миран приступ српске стране у актуелној кризи у односима са Приштином, истакавши да Француска подржава наставак дијалога.

Супрузи убијеног Оливера Ивановића прете смрћу! Стижу јој ужасне поруке од Шиптара! Више о томе читајте ОВДЕ.

Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Вучић: Да не изгубимо ништа што већ нисмо, а нешто да вратимо

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Филантропи из европе

Звоњење на вратима.Човек отвара врата и види на прагу како стоји особа са киселим изразом ...

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА