Најновије

РУСКИ ГЕНЕРАЛ УПОЗОРАВА САД: У нашем домету су сви амерички системи противракетне одбране

Иступање Сједињених Држава из Споразума о ракетама средњег и малог домета – са последицама које ће изазвати – узимамо у обзир приликом планирања борбене употребе Ракетних стратешких нуклеарних снага Русије.

Ракета Сармат (Фото: mil.ru)

Ово је изјавио њихов командант - генерал Сергеј Каракајев, нагласивши да се у Москви рачуна са распоређивањем америчких ракета средњег домета у Европи.

У интервјуу листу Министарства одбране РФ „Краснаја звезда“ посебно је указао:

„Сједињене Државе траже модусе да неутралишу потенцијал наших стратешких нуклеарних снага. Са увереношћу могу да тврдим да САД у догледно време неће одустајати од покушаја да нивелишу могућности стратешких нуклеарних снага Русије, а и трагаће за новим путевима за решавање тог задатка“.

Генерал Каракајев је указао да данас интерконтиненталне балистичке ракете имају скраћени период успореног почетног лета, а и да су опремљене најновијим системима за парирање туђој противракетној одбрани, па је њихово откривање, праћење и пресретање отежано.

Навео је да су Русија и САД  након потписивања споразума СТАРТ-1 смањиле своје арсенале више од три пута, а да су Американци у међувремену развијали свој противракетни потенцијал и тако реметили баланс међу офанзивним и одбрамбеним оружјима у своју корист.  И упозорио Пентагон и Белу кућу:

„Сви објекти америчке ПРО налазе се у домету наших ефективних ударних средстава. И других, а не само нуклеарних. Разрадили смо низ војно-техничких мера које снижавају могућности америчке перспективне ПРО у Европи. Те мере су повезане пре свега са ракетним системима који имају савремена средства противдејства ПРО.“

Каракајев је навео да ће ускоро на космодрому Плесецк почети тестирања летачких могућности интерконтиненталних балистичких ракета „Сармат“ које 2021-ве треба да уђу у употребу.

Открио је да подмосковска фирма „НПО Машиностроения“ започела серијску производњу ракетног система „Авангард“ који има хиперсоничку бојеву главу.

Како су Путин и Си Ђинпинг преузели лидерску позицију у свету прочитајте ОВДЕ.

Извор: fakti.org

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА