Најновије

Она је наредила удар на Србију!

Општа офанзива на Србију по налогу Хилари Клинтон. Пакт уперен против наше земље, а који је најавио Енвер Хоџај, заменик премијера лажне државе Косово, и у њега уврстио режиме у Подгорици, Скопљу и Загребу, директно је иницирала бивша државна секретарка САД.

Хилари Клинтон (Фото: Јутјуб)

Према сазнањима Српског телеграфа, од поузданих извора у дипломатским круговима у Београду, иза најновијег напада на Србију стоји намера Клинтонове да онемогући било какав договор о Косову и тиме саплете љутог противника Доналда Трампа, ојачавајући истовремено своје позиције у кандидатури за председничке изборе у САД 2020. године.

- Хилари је недавно најавила да ће се готово извесно упустити у трку за Белу кућу. Да би у тој борби имала било какве шансе, с обзиром на лошу репутацију коју има, она мора да нападне Трампа где год може. Балкан је једна од тих тачака, а биће их широм света још јер је нова америчка администрација у великој мери променила политику према овом региону и зато би неуспех нове стратегије у ствари био доживљен као Трампова неспособност да било шта и било где реши - објашњава наш саговорник, истичући да је потпуно сигурно да Хоџај такву изјаву о пакту против Србије ни у лудилу не би могао да изговори без одобрења споља.

Стари концепт 

Да такозвана америчка дубока држава, којој је највећи циљ рушење Трампа и повратак на власт у Вашингтону, стоји иза последњих дешавања, слажу се и саговорници.

- Хоџај је трећеразредна гарнитура власти у Приштини и када политичар таквог калибра излази у јавност, он не износи ставове које је сам осмислио него ставове западних центара моћи. То су у овом случају емисари дубоке државе оличени у разним америчким амбасадорима у Европи и уопштено у америчкој администрацији, као и стратези НАТО у Бриселу, који су потпуно под контролом дубоке државе. То су извори из којих је потекла оваква идеја - наводи Срђан Перишић, професор међународног права.

Он наводи да је реч о старом атлантистичком концепту да Србе треба распарчати не само као народ у више држава већ тако да се онемогући њихово јединствено деловање уопште.

- То је ово што најављује Хоџај, да је Србију могуће ефикасно контролисати помоћу албанске и хрватске полуге. То су такозвана геополитичка клешта НАТО. Помоћу њих се Србији не сме дозволити да буде значајан фактор на Балкану. Тим двема полугама треба да се придруже Црна Гора, која се већ одрекла српског идентитета, и Македонија - говори Перишић и потврђује да би стварање оваквог пакта било усмерено и против Трампа, баш као и тренутни сукоб на релацији Украјина-Русија у Азовском мору.

Листа приоритета

И аналитичарка Јелена Вукоичић верује да иза идеја о пакту стоје амерички интереси, али не званични јер Балкан и Косово, према њеном мишљењу, нису на листи приоритета на начин на који је то био случај у претходној администрацији.

- Сви знамо да је за квазидржаву Косово најзаслужнија породица Клинтон и да су они финансијски профитирали од косовских Албанаца, па је сасвим реално да она гура ову идеју - закључује Вукоичићева.

Марко Ђурић, канцеларија за КиМ

Ово је позив на стварање пакта против мира, који има за циљ да разори регионалну стабилност и позив на стварање једног великоалбанског калифата од Охридског језера до Боке Которске, можда и даље.

Милорад Додик, члан Председништва БиХ

Тај антисрпски фронт постоји одавно. Њега су у различитим историјским околностима управо чинили они који су у окружењу Срба и српског народа.

Милован Дрецун, Одбор за КиМ

После низа неуспеха на међународном плану, Приштина настоји да створи један антисрпски пакт са државама којима није циљ побољшање међусуседских односа.

Неке од изјава Хилари Клинтон

- Инсистирала сам да бомбардују Србију, звала сам те 1999. године супруга Била чак из Африке

- За мене, моју породицу и за моје америчке суграђане питање Косова је више од спољнополитичког питања. То је лично питање

- О статусу, суверенитету и територијалном интегритету Косова не може се расправљати

- Трамп има ту црту да запали суседа против суседа, баш као што је то радио Слободан Милошевић, који је био зли диктатор.

Они су се удружили против Србије

Рамуш Харадинај (лажна држава Косово)

Не пропушта прилику да призна да је амерички човек и да САД води спољну политику Приштине. Након заокрета у Вашингтону по доласку Трампа, упушта се у серију провокација и инцидената усмерених ка анулирању било какве могућности за постизање договора са Београдом.

Колинда Грабар Китаровић (Хрватска)

Била на високим позицијама у НАТО, помиње се и као будући генерални секретар Алијансе. Не крије да је сто одсто амерички човек.

Зоран Заев (Македонија)

Дошао на власт уз директну помоћ Запада, главни циљ му је увођење земље у НАТО и то ни на тренутак не крије.

Мило Ђукановић (Црна Гора)

Највећи заговорник уласка Црне Горе у НАТО. Недавно је објављено да је администрација Била Клинтона пружала велику финансијску подршку његовом режиму након одвајања од Србије. Црна Гора је међу првима признала Косово, а садашња политика је изразито антируска.

Порошенко најављује рат. Више о томе читајте ОВДЕ.

Извор: Српски Телеграф

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Чињенице о Путину које нисте знали

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА