Најновије

ШОКАНТНО ОТКРИЋЕ РУСКИХ АДМИРАЛА! Амерички носачи авиона неће моћи у ова два мора! Разлог ће вас изненадити

Употреба америчких носача авиона у Црном мору је немогућа у складу са конвенцијом Монтре, а на Балтику је отежана јер је тамо уско за њихов пролазак и укотвљење, саопштили су бивши команданти Црноморске и Балтичке флоте адмирали Владимир Комоједов и Владимир Валујев.

Амерички носач авиона (Фото: Јутјуб)

- САД имају 11 носача авиона. Сви они су атомски, на којима је око 90 авиона. Они су брзи и Американци их могу поставити свуда где сматрају да је потребно. Међутим, они не могу свуда проћи. На пример, у Балтичко море је пролаз носача авиона отежан. У Црно море кроз Босфор и Дарданеле они уопште не могу ући, јер је њихов пролаз забрањен у складу са конвенцијом Монтре о статусу мореуза - рекао је Комоједов, коментаришући изјаву команданта америчке Друге флоте вицеадмирала Ендрјуа Луиса, да Русија стално проширује систем блокирања приступа страних војски стратешки важним регионима као што су Крим и Калињинград, али да САД могу дејствовати у таквим условима уз помоћ носача авиона и копнених снага.

Валујев је изразио солидарност са Комоједовим, нагласио је да још није било случаја када је амерички носач авиона упловљавао у Црно море и на Балтик ради решавања својих задатака. Раније је Кијев саопштио да покушава да убеди САД да треба да отворе војну базу на територији Украјине.

Погледајте ОВДЕ због чега је Русија успешна земља од када је води Владимир Путин.

Извор: Вечерње новости

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Амерички носач авиона

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА