Најновије

БИВШИ АМЕРИЧКИ АМБАСАДОР МОНТГОМЕРИ: Срби, немојте пристати на "војску Косова"

Бивши амерички амбасадор у Београду Вилијам Монтгомери каже да Србија ни по коју цену, па чак ни ако би то угрозило њено приступање ЕУ, не треба да се сагласи са формирањем војске "Косова"!

Вилијам Монтгомери (Фото: Јутјуб)

Монтгомери, који је службовао у Србији од 2000. до 2004. године, оценио је да је порука званичника Стејт департмента Веса Мичела о нужности оснивања оружаних снага Косова недопустива.
- Што је много, много је! Србија треба да инсистира на првобитним позицијама Запада по питању косовске војске, а то је снажно противљење сваком њеном облику. И ја сам више година био укључен у косовско питање и одлично се сећам колико се Запад снажно опирао било каквом формирању 'војске Косова'. Одувек смо одлично знали да ће у њеном саставу бити бивши борци ОВК и да је формирање истински мултиетничког састава немогуће. Није случајно да 'војску Косова' изричито брани и косовски устав... - рекао је Монтгомери. 
Он је подвукао да са огромним жаљењем може да констатује да су косовски Албанци отупили оштрицу тог отпора који је постојао на Западу.
- Мој савет српској влади био би да каже: 'Не, не и не. ' И да држи Запад на почетним позицијама у вези са косовском војском. Уколико то значи крај напретка у процесу приступања ЕУ, онда нека буде тако... - поручио је дипломата из САД и скренуо пажњу да је, у исто време када се отворено прича о 'војсци Косова', оснивање Заједнице српских општина и даље остало 'ни на небу ни на земљи':
- Косовско поглавље у преговорима са ЕУ прво је отворено и биће последње затворено. Чињење уступака неће окончати непрекидан притисак од стране ЕУ, нити ће учинити да ЕУ буде чвршћа према косовским Албанцима.  Русија блокирала састанак СБ УН. Више о томе читајте ОВДЕ.
Набавите књигу руских геополитичара Дугина и Савина о томе како Америка ратује против читавог света методама мрежног рата Posted by ?????? ?????? ?????? on ????? 2. ???? 2018.
Извор: Информер

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Монтгомери у "Кажипрсту"
ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Филантропи из европе

Звоњење на вратима.Човек отвара врата и види на прагу како стоји особа са киселим изразом ...

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА