Најновије

Широм Федерације БиХ митинзи подршке злочинцу Атифу Дудаковићу

У Бихаћу се одржава велики скуп подршке Атифу Дудаковићу и његовим саборцима, некадашњим припадницима Петог корпуса, који се сумњиче да су починили ратне злочине над цивилима и заробљеницима српске националности, јављају босански медији. Слични скупови одржавају се и у Мостару, Тузли и Зеници.

Дудаковић (Фото: Правда)

Учесници протеста окупили су се на Градском тргу у Бихаћу, а слични протести одржавају се у Тузли, Мостару и Зеници, наводи сарајевски портал Кликс.

Скуп је организовало локално удружење ратних ветерана, а окупљени носе пароле подршке Атифу Дудаковићу и осталим припадницима Петог корпуса Армије БиХ, који се сумњиће за ратне злочине.

Припадници СИПА-е су по налогу Тужилаштва БиХ, у петак ухапсили 13 некадашњих припадника Петог корпуса Армије РБиХ, на челу са командантом Атифом Дудаковићем, због сумње да су починили ратне злочине над српским становништвом, као и припадницима снага Фикрета Абдића.

Суд Босне и Херцеговине одбио је предлог Тужилаштва да им се одреди једномесечни притвор и пустио их на слободу уз забрану комуницирања са официрима и војницима који су на било који начин били укључени у војну операцију "Сана" на подручју општина Босанска Крупа, Босански Петовац, Кључ и Сански Мост.

Из Тужилаштва БиХ је саопштено је да се ова група сумњичи за ратне злочине почињене током 1994. и 1995. године, односно за казнена дела злочина против човечности, а осумњичени Атиф Дудаковић и за казнена дела ратног злочина против цивилног становништва.

Ратни злочини који су предмет истраге односе на страдање више стотина жртава, цивила и заробљених војника српске националности, са подручја западнокрајишких општина, током 1995. године, као и ратне злочине против цивилног становништва бошњачке националности, припадника самопроглашене Аутономне Покрајине Западна Босна, током 1994. године. ПогледајтеОВДЕ шта је Мирољуб Јефтић, један од најбољих познаваоца Ислама, говорио о односима Муслимана и Хришћана и муслиманској тежњи да освоје читав свет. Извор: РТС

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Филантропи из европе

Звоњење на вратима.Човек отвара врата и види на прагу како стоји особа са киселим изразом ...

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА