Најновије

ПАКЛЕНИ ПРИТИСАК: Америка од Србије жели да направи Палестину?

САД ће од Србије направити европску Палестину уколико Београд одбије план Запада за Косово и Метохију који подразумева моментално признавање независности албанске државе.

Маринци (Фото: MarineCorps)

Ово драматично упозорење стиже од Љиљане Смајловић која процењује да нема конкретних рокова за Косово, ма колико неки медији покушавали да спинују такве информације.

- Не верујем ни у какво увођење санкција Србији уколико до краја године не пристане на решење за Косово и Метохију које одговара Вашингтону и Бриселу. Међутим, ово што се дешавало са пресељењем Амбасаде САД у Јерусалим и покољ који се одигравао у Гази упоредо са прославом пресељења, јесте показна вежба за то шта ти се деси кад се супроставиш неком важном интересу западних сила - рекла је Смајловићева.

- Запад на располагању има мноштво инструмената да загорча живот земљи која се одупире његовој вољи о то је јасно показано ове недеље у Гази. Велики је проблем у томе што Србија има веома много талаца на Космету, а то су Срби који  тамо живе... - упозорава Смајловићева.

Политички аналитичар Драгомир Анђелковић, прокоментарисао је ове наводе и казао је да заиста постоји реална опасност од америчког удара на Србију, али пре свега на Србе на Косову.

- Американци могу да дају "зелено светло" албанским екстремистима да крену у поход на север Косова и да покушају да реализују нову "Олују". Србија тога треба да буде свесна и да подржи Србе у покрајини у самоорганизовању преко цивилне заштите, јер ће тако бити у стању да се одбране - каже Анђелковић, пише Информер.

Политиколог Александар Павић, сарадник руског Фонда стратешке културе, сматра да је суверенитет Србије изложен сталним, већим или мањим притисцима Запада.

- Притискају нас пре свега глобалистички центри моћи на Западу. Чак и када би Србија на дај Боже, прихватила западно решење за Косово, које подразумева фактичку или стварно независност, притисци и могућност завничних или незваничних санкција би остали. Онда би на реду биле Република Српска, Рашка област и Војводина.

Прочитајте ОВДЕ какву тактику сада примењује Британија?

Извор: Српски Телеграф

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Мирослав Лазански o Koсову - Америка је искористила Косово али Србија је сама крива!

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА