Најновије

ЂУКАНОВИЋ И НА ИНАУГУРАЦИЈИ ВРЕЂА И ЛАЖЕ: "Били смо српска провинција, а сада смо најразвијенија држава" (ВИДЕО)

Осведочени србомрзац и бивши велики Србин Мило Ђукановић је чак и инаугурацију искористио да пљује по Србији.

Мило Ђукановић (Фото: Јутјуб)

"Од опције да будемо провинција проширене Србије, која нам се нудила као алтернатива на председничким изборима 1997. године, Црна Гора је у међувремену постала економски најразвијенија земља на Западном Балкану, лидер реформи и преговора са Европском унијом и извесно прва следећа чланица тог савеза." ,рекао је Ђукановић у инаугурационом говору на Цетињу.

Он је поручио да нова Црна Гора, обавезана према прецима, наставља њихово дело.

Да прича нешто што није тачно може да разуме свако ко је упућен, како у историју Црне Горе, тако и у тренутну ситуацију у њој.

За разлику од њега, сви владари и сви становници Црне Горе су се, од њеног настанка па до комунистичке окупације 1945. изјашњавали као Срби. Након 1945. настаје период "расрбљавања" Црне Горе који је кулминацију достигао у нашим данима, када власт Црне Горе покушава да затре историју и било какво помињање славних предака и њихових жртви за Српство, а у школама се прогони српски језик и ћирилица на којима је писана сва историја Црне Горе.

Што се економије тиче, податак да је наводно Црна Гора најразвијенија земља на Западном Балкану потиру две поражавајуће чињенице добро познате вашем новинару.

Прва је да општине на северу Црне Горе немају никакву привреду, већ људи масовно беже у суседну Србију и иностранство. Друга је да у државним апотекама и болницама у тим истим општинама, а нарочито у оним са већинским српским и бошњачким становништвом, не могу да се нађу лекови и адекватна стручна помоћ и дијагностика, већ људи морају да се лече у суседним Србији и Босни, а лекове да набављају у приватним апотекама.

ОВДЕ погледајте зашто Мило затвара границу његовој браћи Шиптарима.

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА