Најновије

ЂУРИЋ: Упозоравали смо да Приштина није заинтересована за ЗСО

Председник Александар Вучић и Србија све време указују и упозораву да Приштина није заинтересована за техничке нити друге преговоре, и да нису заинтересовани ни за потписани споразум о ЗСО, изјавио је директор Канцеларије за Косово и Метохију Марко Ђурић.

Ђурић (Фото: Јутјуб)

Очекујемо јасну реакцију Еворпске уније, рекао је Марко Ђурић Танјугу, поводом изјаве координатора за дијалог између Београда и Приштине у косовској влади Авнија Арифија да Косово разговором о Заједници српских општина губи време.

"Када учесник у једном преговарачком процесу каже да је губљење времена разговор о неком неспроведеном споразуму, онда нешто није у реду или са преговарачем или са преговарачким процесом. Очекујемо да нам ЕУ разјасни ову недоумицу", истакао је Ђурић.

Реаговала је и Српска листа која је навела да је разочарана али није изненађена изјавом главног преговарача Приштине, који је својом изјавом ударио нови шамар бриселском дијалогу.

"Очекујемо да Европска унија, чији су изасланици представницима Српске листе на састанцима више пута поновљали да је формирање Заједнице српских општина неспорна обавеза Приштине и да ће Бриселски споразум бити имплементиран у потпуности, изнесе јасну реакцију на овај став Приштине", наводи се у саопштењу.  

Меркел против да Тачи води дијалог са Београдом. Више о томе читајте ОВДЕ.

Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Ђурић: Ми смо за компромис о КиМ, нећемо једнострана решења

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА