Најновије

Вулин: Лицемерно понашање Хрватске

БEOГРAД - Mинистар за рад, запошљавање, борачка и социjална питања Aлександар Вулин изjавио jе поводом протестне ноте Хрватске да jе рехабилитовати усташког викара Aлоjзиjа Степинца и говорити о добрим намерама према Србима лицемерно колико и полагање венаца на гробове убиjене деце у Jасеновцу од оних коjи се клањаjу усташама у Блаjбургу.

Вулин (Фото: Јутјуб)

Поводом протестне ноте Хрватске због „неприхватљивих изjава" српских званичника о поништењу пресуде кардиналу Aлоjзиjу Степинцу Вулин jе у писаноj изjави оценио да су Хрватскоj далеко антифашисичке вредности.
„Рехабилитациjом Степинца, али и протестима, jер Србиjа не ћути на рехабилитациjу политике покрштавање и геноцида, званична Хрватска показуjе да су jоj антифашистичке вредности далеко као што су биле и у време Jадовна и Jасеновца“, рекао jе Вулин, сопштило jе Mинистарство за рад.
Хрватско Mинистарство спољних и европских послова упутило jе jуче  протестну ноту Србиjи због "неприхватљивих изjава" српских званичника о поништењу пресуде кардиналу Aлоjзиjу Степинцу, обjавила jе агенциjа Хина, позиваjући се на изворе из тог министарства.
Загребачки суд поништио jе у петак пресуду Степинцу коjом су га бивше комунистичке власти 1946. осудиле на 16 година затвора због сарадње са усташким режимом у Независноj Држави Хрватскоj.
Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА