Најновије

ТЕЖАК ИНЦИДЕНТ У ЧАЧКУ: Рушили кућу не знајући да је човек унутра?!

Приликом рушења објеката на траси будуће Улице 10, чија је изградња у току, тешко је повређен Стефан Стојадиновић (23) из Крагујевца. На њега се обрушио плафон куће, коју су багером рушили радници ЈП “Градско зеленило” не знајући да се Стефан уопште налази у њој!?

Илустрација (Фото: Јутјуб)

Његов позив за помоћ у последњем моменту чуо је комшија Саша Ракићевић, који је једва зауставио возача тешке машине. Када су утрчали међу рушевине, Стефан је био прекривен са пола метра цигле и шута, у великој прашини. Запомагао је, урлао од болова. Није знао ни ко је, нити где се налази, био је дезоријентисан...

Екипа Хитне помоћи одмах га је превезла у ургентни центар чачанске болнице, одакле је пребачен у КЦ у Крагујевцу. Према нашим сазнањима, младић није животно угрожен, доста је угруван и има тешку повреду кука.

Власник куће која је рушена, Ацо Огњевић казао нам је да је овај догађај страшан и сраман, јер његова кућа по слову закона није могла бити рушена док му се не исплати одштета за објекат. Он додаје да нико није обавестио власнике кућа на овој траси када ће оне бити рушене, нити је градилиште адекватно обезбеђено.

- Стефан је живео у мојој кући. Дошао је у Чачак из Крагујевца, јер је овде пронашао посао. Ускоро је требало да му се жена и дете преселе овде. Не смем ни да помислим шта би било и да је његово једногодишње дете затрпано – испричао нам је Огњевић, иначе професор у Горњем Милановцу, који је најавио тужбу против града и извођача радова.

- Када сам питао руководиоца радова, извесног Шеловића, како је могло овако нешто да се догоди, те да су замало убили човека, он ми је дрско одговорио да је он пре почетка радова викнуо у правцу куће и питао да ли има неко у њој. Питам се да ли је помислио да је неко можда заспао, да је тај неко можда глув? Шеловић ми је, када сам га питао и како могу да руше моју кућу када нисам исплаћен, одговорио да има наређење да руши, а да ја могу да их тужим, али да ћу на суду добити, цитирам, “ку..ц”. Идем до Стразбура, ово је шокантно – каже власник куће.

Немио догађај узбуркао је чачанску јавност, као и овдашњу опозицију. Дверјани су оптужили раднике ЈП “Градско зеленило” да су, у жељи да што пре заврше радове и импресионирају налогодавце, приступили, без обавештења или поштовања рока, рушењу куће на траси будуће улице.

Према речима самог власника куће, постојао је коректан договор и није било никаквог разлога за журбу у рушењу. По том договору, до 16. јула станари су били дужни да напусте кућу. Шта је узроковало овакву хитњу и журбу у рушењу, па је кућа морала да буде срушена наврат-нанос, све са станарима унутра? Ко је ургирао и притискао Шеловића да што пре заврши рушење? Чији су интереси у питању, коме је толико стало да се кућа што пре сруши, коме је рушење важније од људског живота – питају се из покрета Двери у саопштењу за јавност.

Са друге стране, директор “Градског зеленила” Драган Николић одбацује све оптужбе и наводи да су власници кућа били обавештени још 7. маја када ће оне бити рушене. Додаје да је простор за рушење био прписно обележен, траком, оградом и таблом извођача радова. Он каже да се у овом случају ради о “неовлашћеном уласку у простор за рушење” од стране њему непознатог лица, против кога ће, након целокупног увиђаја, предузети све правне мере.

Спорна кућа је била без црепа и није ми јасно шта је неко у њој радио. Руководилац посла је пре рушења обишао све објекте, прегледао их, позивао евентуалне станаре да напусте кућу. Никога није пронашао, нити му се ко одазвао, тако да је рушење започето – казао нам је Николић. - За ту кућу, иначе, постоји решење надлежног министартва за рушење, тако да је све у овом случају одрађено по закону.

Само пар сати пре рушења, како тврди Огњевић, његов станар и он седели су са радницима “Градског зеленила” и причали недалеко од куће. Нико им, наводи он, није дао никакву најаву о рушењу, и то су учинили без упозорења. Огњевић је већ ангажовао адвоката.

Прочитајте ОВДЕ где је појефтинило гориво у региону.

Извор: Новости

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Погледајте најчувеније рушење у Србији.

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА